Cine este Alexandru Nazare, ministrul pe care Florin Cîțu l-a revocat astăzi din funcție

Este știrea zilei. Premierul Florin Cîțu l-a revocat din funcție pe Ministrul Finanțelor Publice. Alexandru Nazare nu a vrut să demisioneze, iar Cîțu a trimis cererea de revocare la Cotroceni.

Cine este Alexandru Nazare, ministrul revocat azi din funcție

Alexandru Nazare este ministrul Finanțelor Publice, învestit în funcție la finalul anului 2020. El a fost și ministru al Transporturilor în Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu, după demisia din februarie 2012 a Guvernului Boc.

Alexandru Nazare este de loc din Onești, județul Bacău. S-a născut într-o familie de profesori, cu mama profesor de Limba germană și tatăl profesor de Educație fizică și sport.

A studiat Științe Politice în București, iar apoi a continuat cu un program de studii în Berlin, în Relații Internaționale și Afaceri Europene.

Și-a început activitatea europeană la Ministerul Integrării Europene, fiind consilier al ministrului Anca Boagiu.

Din luna aprilie a anului 2010, Alexandru Nazare a devenit secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice.

.

În perioada noiembrie 2010 – februarie 2012, a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Alexandru Nazare a fost ministru al Transporturilor

După demisia din februarie 2012 a Guvernului Boc, Alexandru Nazare a fost numit în funcția de ministru al transporturilor, în Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu.

Cu prilejul alegerilor parlamentare din decembrie 2020, Alexandru Nazare este reales ca membru în Parlamentul României, obținând un mandat de senator în circumscripția electorală nr. 31, Prahova.

La finalul anului 2020, Alexandru Nazare este învestit în funcția de ministru al finanțelor în Guvernul Cîțu.

Ce îi reproșează premierul Cîțu lui Nazare

După jumătate de an de când a fost învestit în funcție, Florin Cîțu a cerut revocarea lui Alexandru Nazare. Premierul a spus că i-a cerut ministrului Finanțelor să demisioneze, iar acesta i-a spus că nu va face asta și că așteaptă să fie revocat din funcție.

Precizez că a avut ocazia să demisioneze, a preferat să fie revocat. Toţi liderii coaliţiei au fost informaţi de marţi după-amiază. Am făcut evaluare la şase luni de zile, dar pe scurt cele mai întârziate proiecte sunt la Ministerul Finanţelor, a precizat premierul României.

Cîțu a precizat că el este propunerea de interimar și că se va asigura că toate proiectele întârziate vor fi repornite.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com