Ciocniri în premieră între o gaură neagră și o stea neutronică! Ce încearcă să ne transmită Universul

Oamenii de știință au detectat două coliziuni în doar zece zile, în locuri diferite din Univers, între o gaură neagră și o stea neutronică. Cercetătorii au prezis că urmează ciocniri însă nu știau cât de des se vor întâmpla acestea. Noile date îi fac pe astronomi să creadă că este cazul să revizuiască informațiile pe care le au în prezent despre formarea stelelor și a galaxiilor.

Ciocniri între o gaură neagră și stele neutronice

Profesorul Vivien Raymond, de la Universitatea Cardiff, a declarat pentru BBC News că se impune rescrierea teoriilor. Este pentru prima oară când a putut fi detectată coliziunea dintre o gaură neagră și o stea neutronică.

Am învățat din nou o lecție. Când presupunem ceva, tindem să ne dovedim că am greșit după un timp. Deci, trebuie să ne păstrăm mintea deschisă și să vedem ce ne spune Universul, a spus profesorul Raymond.

Până acum au mai fost detectate ciocniri între găuri negre și ciocniri între stele neutronice, dar niciodată între o gaură neagră și o stea neutronică.

Prima coliziune a fost detectată pe 5 ianuarie și a fost între o gaură neagră de 6,5 ori mai masivă decât Soarele și o stea neutronică de 1,5 ori mai masivă decât Soarele.

A doua coliziune, detectată zece zile mai târziu a implicat o gaură neagră cu masă de 10 ori mai mare decât Soarele și o stea neutronică de două ori mai mare decât Soarele.

Ce este steaua neutronică

Steaua neutronică, cu o suprafaţă exterioară solidă reprezintă cel mai dens obiect solid pe care-l putem observa, având o densitate la nivelul nucleului de câteva ori mai mare decât densitatea nucleului atomic.

O bucăţică dintr-o stea neutronică de mărimea unui grăunte de nisip ar avea o masă mai mare de 500 de mii de tone. Descoperitoarea primei stele neutronice a fost Jocelyn Bell Burnell de la Universitatea Cambridge (Anglia) în anul 1967.

Ce este gaura neagră

O gaură neagră este o regiune în spațiu-timp cu o forță gravitațională atât de mare încât nimic, nici măcar particulele și radiația electromagnetică ca lumina, nu poate scăpa odată intrat în ea.

Se presupune că galaxia noastră poate avea în centru o gaură neagră supermasivă, într-o regiune de pe cer numită Sagittarius A, deoarece estimările recente indică faptul că obiectul central conține 4,3 milioane de mase solare, dar are o rază mai mică 0,0002 ani lumină.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com