CNSU propune prelungirea stării de alertă în România. Ce se schimbă din 12 iulie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune prelungirea stării de alertă în România, începând cu 12 iulie 2021. Ședința a avut loc miercuri, 7 iulie. CNSU a adoptat Hotărârea numărul 44 prin care se propune prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile.

a

Propunere: starea de alertă prelungită din 12 iulie

Starea de alertă ar urma să fie prelungită începând cu data de 12 iulie pentru 30 de zile. Una dintre modificările prezente în Hotărâre face referire la creșterea perioadei pentru care sunt aplicabile exceptările de la măsurile de prevenire și control a răspândiri coronavirusului pentru persoanele care au trecut prin boală de la 90 la 180 de zile ulterioare datei confirmării infectării cu Sars Cov 2.

Se propune purtarea măștii de protecție în spații publice, piețe, târguri, stații pentru autobuz, în mijlocele de transport în comun, în spații comerciale, la locul de muncă și în alte locuri cu potențial de aglomerare.

Se propune menținerea organizării de evenimente private cum ar fi nunți, botezuri, mese festive etc., fără a se limita la acestea, în saloane, cămine culturale,
restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, cu un număr de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și interzicerea acestora la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

La stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu se iau în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.

În ceea ce privește spectacolele în aer liber, concertele, festivalurile, evenimentele culturale, acestea sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori, asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană și cu purtarea măștii de protecție.

Persoanele trebuie să fie vaccinate, să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore.

”In acest moment varianta Delta este in crestere ca si preponderenta nu numai in Romania. Din fericire, inca suntem intr-o situatie controlata, dar bineinteles, prin mobilitatea si iesirea din tara si este posibil sa fie in perioada urmatoare din ce in ce mai mult crestere pe linia variantei Delta.

Masurile care se iau sunt conditionate de incidenta. Daca creste din nou incidenta vom reveni la acele masuri. Pentru data de 1 august nu va pot spune ce masuri se vor lua, dar ramanem pe recomandarea ca vaccinarea ramane singura solutie. Este posibil sa fie o crestere sau o crestere controlabila. Depinde de noi si de respectarea regulilor minime. Relaxarile care s-au facut sunt limitate”, a spus Raed Arafat.

Bilanțul cazurilor de coronavirus în România – 8 iulie 2021

Comitetul Național pentru Situații de Urgență actualizează datele în fiecare zi, în jurul orelor 13.00.

Până astăzi, 8 iulie,în România, au fost confirmate 1.081.120 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.045.351 de pacienți au fost declarați vindecați.În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 30 cazuri noi de persoane infectate.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com