Comisarul pentru justiție al Uniunii Europene a declarat că existența formațiunii este în pericol. Care este motivul

Comisarul pentru justiție al Uniunii Europene, Didier Reynders trage un semnal de alarmă spunând că naţionalismul judiciar pune în pericol primatul dreptului UE. Acesta a făcut declarații despre viitorul Uniunii Europene și preconizează un scenariu negru, anume acela de pericolul dezintegrării formațiunii.

a

Ce declarații a făcut Didier Reynders

Didier Reynders, în vârstă de 62 de ani, este un politician belgian și membru al Mouvement Réformateur care funcționează în calitate de comisar european pentru justiție din 2019. A ocupat diferite funcții în instituții publice înainte de a deveni membru al Camerei în 1992.

Acesta a făcut declarații referitoare la pericolul care abate asupra existenței Uniunii Europene. El este de părere că naţionalismul judiciar pune în pericol primatul dreptului UE. Cazurile în care Justiţia naţională a contestat legi decise la nivel european sunt cele care îl fac să se îngrijoreze.

Care este riscul dacă nu ne ocupăm de acestă problemă? Vom distruge uniunea însăşi. UE s-a bazat pe aplicarea consecventă a normelor în toate statele sale membre, deci dacă acest lucru nu se va mai aplica, blocul comunitar ar putea fi subminat. Când avem o problemă într-un stat membru, riscul este apariţia unui efect de revărsare în alte state membre, o tendinţă de a contesta primatul legislaţiei UE şi competenţa Curţii Europene de Justiţiei.„, a fost declarația lui Didier Reynders.

Exemple de cazuri în care Justiţia naţională a contestat legi decise la nivel european

Câteva exemple ar fi:

  • Ungaria care a trimis o decizie a instanţei europene care anulează legea imigraţiei la curtea sa constituţională.
  • Franța, atunci când guvernul a făcut apel la Conseil d’État, cea mai înaltă instanţă administrativă din Franţa, pentru a anula o hotărâre a CEJ din octombrie conform căreia colectarea de date de către serviciile de securitate a încălcat regulile de confidenţialitate

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com