Comoară descoperită în județul Prahova de un pasionat de istorie! Este vorba de mai multe monede și cercei de aur, cui i-ar fi aparținut

Descoperire uriașă în Prahova, acolo unde un pasionat de istorie a dat peste o adevărată comoară, cu ajutorul unui detector de metale! Este vorba de mai multe monede și cercei de aur, iar arheologii au reușit deja să afle și cui a aparținut averea.

Un pasionat de istorie a reușit să scoată la lumina o adevărată comoară! Descoperirea uriașă a fost făcută chiar în primăvara acestui an, în zona de sud a judeţului Prahova, potrivit unui anunț oficial al instituției.

Comoară descoperită în județul Prahova de un pasionat de istorie

Anunțul acestei uluitoare cercetări a fost făcut luni de reprezentanții Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, care au mai multe detalii despre descoperirea pasionatului de istorie.

Potrivit acestora, tezaurul unicat este format din 35 de monede, 4 cercei din aur şi un cercel din argint, piesele datând din secolul XI.

Potrivit acestora, tezaurul unicat este format din 35 de monede, 4 cercei din aur şi un cercel din argint, piesele datând din secolul XI.

Șeful Biroului de arheologie din cadrul Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, Bogdan Ciupercă, a explicat, într-o conferinţă de presă, că aceasta este una dintre cele mai importante descoperiri arheologice făcute în ultimii 30 de ani în județ.

Unicitatea tezaurului este dată de faptul că acesta provine din secolul XI, “o perioadă agitată în istoria Dunării”, dar şi de faptul că monedele fac parte dintr-o singură emisiune a unui singur împărat bizantin – Nichifor III Botaneiates (1078 – 1081). Așa se face că descoperirea făcută cu un simplu detector de metale este de o raritate extraordinară!

„Sunt 35 de monede şi 4 cercei din aur şi un cercel din argint, care urmează să fie restaurat. Prezenţa cerceilor sugerează că această mică comoară a aparţinut unui militar. Există acest obicei (…) legat de faptul că soldaţii, în taberele militare, jucau jocuri de noroc”, a declarat şeful Biroului de arheologie din cadrul Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, dr. Bogdan Ciupercă, potrivit Agerpres.

Acesta a mai precizat că toate piesele descoperite de către pasionatul de istorie cu detectorul de metale vor fi incluse în patrimoniul cultural national.

Totodată, cel care le-a găsit va fi recompensat cu o sumă reprezentând 45% din evaluarea finală a tezaurului.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com