Congres PNL cu scandal și huiduieli. Florin Cîțu l-a învins pe Orban și a câștigat șefia partidului

O luptă foarte strânsă între Orban, Cîțu și susținătorii lor, scindarea partidului în două tabere, cu urale și huiduieli, înghesuială umăr la umăr în timpul votului, acuzații și pledoarii în culise și la tribună! 

În urmă cu puțin timp, Theodor Stolojan a anunțat oficial că Florin Cîțu l-a învins pe Orban și a câștigat șefia partidului, după ce a obținut 2878 de voturi, în timp ce Ludovic Orban a luat doar 1898 de voturi. De asemenea, 72 de voturi au fost declarate nule.

Vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostru politic, PSD. Să știți că aceasta nu a fost doar o campanie, a fost o mișcare, care va schimba România în bine. Vă mulțumesc tuturor. Împreună construim România liberală” – a declarat noul președinte al PNL, Florin Cîțu.

”Mai este o zi și mâine, dar sunt încrezător, aceasta este noua echipă a Partidului Național Liberal” a mai spus Cîțu cu noua sa echipă de vicepreședinți pe scenă. 

Orban: Din momentul de față, între Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat!

”Stimate colege, stimați colegi, încep prin a le mulțumi celor aporoape 19900 de colegi care mi-au acordat încrederea. Ăl felicit pe domnul Florin Cîțu pentru alegerea în funcția de președinte al PNL. De-a lungul carierei mele de 30 de ani am apărat valorile liberale. Voi rămâne consecvent, îmi voi păstra convingerile pentru apărarea democrației, pentru apărarea valorilor liberale și de asemenea voi continua să acționez așa cum am făcut-o și până acum. Vreau să vă anun ț că demisia din funcța de președinte al Camerei Deputaților va fi luni dimineață la prima oră pe masa lui Florin Cîțu. Din momentul de față, între Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat!” – a spus și Ludovic Orban, după aflarea rezultatelor.

Congres PNL cu scandal și huiduieli

După discursuri înfierbântate și îndemnuri care să mobilizeze delegații, a început votul și chiar lupta fizică. Ambii candidați și-au trimis observatori, care să supravegheze procesul electoral, și s-au acuzat reciproc de fraudă: ”Nu vă pozați buletinele. Votați liber, oameni buni, nu faceți poze!”

💥Pastila Emotionala cu Psiholog Ana-Cristina Babita, + invitat special Fotograf Alex Harabagiu 💥 💥 Subiectul emisiunii: Avantajele si dezavantajele de a avea un business de succes. 💥

Ludovic Orban s-a bazat până în ultima clipă pe faptul că, dacă va supraveghea îndeaproape votul, își va asigura câștigul. Oamenii săi s-au luptat la propriu cu delegații din tabăra lui Florin Cîțu. De altfel, aceștia au fost deranjați de prezența camerei de filmat.

Ludovic Orban: ”Sunt suspiciuni de fraudă, sunt 14 organizații de la care ne așteptăm să fraudeze. ”

De când a început lupta pentru șefia PNL, Ludovic Orban s-a temut că membrii PNL veniți din teritoriu nu vor fi lăsăți să voteze liber. Orban a acuzat chiar că aripa Cîțu i-ar fi pus de delegați să vină cu poza votului, ca să facă astfel dovadă opțiunii lor. Și, într-adevăr, unii chiar au fotografiat votul. Alții liberali au intrat câte doi în cabină.

”Pentru că așa suntem noi, pereche” și ”Am intrat după pix” – au fost explicațiile ironice pe care le-au dat liberalii.

Florin Cîțu spune, însă, că a fost un congres foarte bine organizat și că s-au respectat măsurile de siguranța sanitară. Totuși, imaginile vorbesc de la sine. Oamenii au stat unul lângă altul mai bine de cinci ore, cât au durat alocuțiunile, deși organizatorii spuneau că între delegați va fi respectată distanța legală de un metru. Iar la momentul votului s-au bulucit în grup compact, ca și cum nu ar exista vreo pandemie.

Pe de altă parte, un membru PNL ajuns de la congres direct la spital. Un bărbat de 60 de ani s-a urcat la tribună, să își facă o poză, și a căzut în spațiul dintre scene. Din primele informații, bărbatul și-ar fi rupt o mână.

Update ora 16.30. Votul privind alegerea preşedintelui PNL s-a încheiat, sâmbătă, la Congresul care se desfăşoară la Romexpo.

Cei aproximativ 5.000 de delegaţi au votat timp de peste o oră.

În timpul exercitării votului, s-au creat aglomeraţii în locurile în care erau distribuite buletinele.

Update ora 16.20. Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă că va face tot posibilul ca, prin negocieri, să facă să funcţioneze, din nou, coaliţia de guvernare în formula PNL – USR PLUS – UDMR, cu el în calitate de premier.

Întrebat care variantă are mai multe şanse – un guvern PNL, UDMR, USR PLUS sau unul minoritar cu UDMR, el a răspuns: “Cele mai mari şanse le are coaliţia de guvernare”.

Premierul a susţinut că a avut discuţii cu USR PLUS, iar când jurnaliştii i-au spus că reprezentanţii acestei formaţiuni neagă acest lucru, el a precizat: “Foarte bine, atunci. Am avut discuţii cu domnul Ghinea. Vine luni la semnarea PNRR. Deci au fost discuţii”.

De asemenea, întrebat dacă şansele refacerii coaliţiei sunt mai mari cu Dacian Cioloş la şefia USR PLUS, el a replicat: “Spre deosebire de partenerii noştri de coaliţie, noi nu spunem cine o să fie preşedinte la USR. Îşi aleg singuri preşedintele şi vom vedea ce se va întâmpla”.

“Voi face tot ce este posibil să ţinem această coaliţie mai departe şi vă spun că are cele mai mari şanse ca, în viitor, să avem coaliţia de guvernare PNL – USR – UDMR, susţinută, bineînţeles, şi de voturile minorităţilor în Parlamentul României, prin negocieri”, a mai declarat premierul.

Totodată, întrebat dacă varianta pe care a menţionat-o va fi cu el premier, Cîţu a afirmat: “Bineînţeles”.

Update ora 16.15. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a acuzat, sâmbătă, că echipa contracandidatului său la şefia partidului, Florin Cîţu, a cerut în cel puţin 14 organizaţii controlul direct al votului la congres, iar ca măsură suplimentară li s-a solicitat delegaţilor să-şi fotografieze buletinul de vot.

″În cel puţin 14 organizaţii li s-a solicitat controlul votului direct de către cineva, dar nu le-a ţinut figura controlul votului, iar ca măsură secundară – să-şi fotografieze şi transmită fotografia cu votul pentru Cîţu la un coordonator care, din câte ştiu, este un coordonator la zece oameni”, a afirmat Orban, după ce a votat.

Întrebat dacă ar fi un motiv pentru care ar pierde preşedinţia partidului, el a răspuns: “Aşteptăm numărarea voturilor, dar oricum, din semnalele pe care le avem, sunt cel puţin 14 organizaţii în care sunt oameni cărora li s-a cerut foarte clar să-şi arate votul. Constanţa, Vaslui, Neamţ, Teleorman… Să le fie ruşine! Asta nu este democraţie”.

Cu privire la posibilitatea de a contesta votul, Orban a spus că aşteaptă rezultatul.

“Singura autoritate în momentul de faţă este comisia de numărare şi validare a voturilor care a stabilit o procedura de vot”, a adăugat Orban, care a afirmat că are şanse de a câştiga alegerile interne.

Înainte de a vota, Ludovic Orban era să intre în cabină peste un delegat care îşi exercita dreptul la vot.

“Faceţi poză, nu? Doamnă, faceţi poză? Să vă fie ruşine! A făcut poză. Bineînţeles”, a spus Orban.

Chestionată de către un organizator, ea s-a prezentat ca fiind Anca Oros de la Sighet şi a susţinut că nu şi-a fotografiat buletinul de vot. 

Update ora 16.10. Un delegat la Congresul PNL, care are loc sâmbătă, la Romexpo, a căzut prin podeaua scenei modulare pe care s-au susţinut discursurile şi a fost nevoie de intervenţia SMURD.

Echipajul SMURD venit la faţa locului l-a transportat pe targă până la salvare şi urmează a fi dus la spital.

Update ora 15.55. Frecvent apar îmbrânceli și strigăte la cabinele de vot. Sunt și situații în care în cabine intră câte două persoane și se pozează cu telefonul peste umerii celui din cabină.

Update ora 15.50. Congresul PNL a fost organizat bine, toţi participanţii au mască, toţi păstrează condiţiile de securitate, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu, care candidează la şefia formaţiunii.

“Da, s-a organizat bine, în condiţii de securitate, toţi au avut mască… Totul este ok. Specialiştii vor spune dacă s-a respectat distanţarea. Eu vă spun că a fost organizat bine. Toţi au mască, toţi păstrează condiţiile de securitate. Totul este ok. Organizatorii vă vor spune cum au organizat acest congres, eu vă spun că astăzi a fost organizat bine”, a declarat Florin Cîţu, după ce şi-a exprimat votul la Congresul PNL.Întrebat ce le transmite oamenilor care nu mai pot să îşi facă nunţile, botezurile, aniversările pe care le aveau în plan pentru că Bucureştiul este în scenariul roşu COVID, iar la Congresul PNL sunt mii de oameni, premierul a răspuns: “Nu, pot să le facă, ştiţi foarte bine că pot cu certificatul verde, se pot face aceste nunţi, deci haideţi să nu dezinformăm”.

Update ora 15:44. Actualul președinte al PNL, Ludovic Orban, a votat. 

Update ora 15.22. Premierul Florin Cîțu a votat.

Update ora 15.12. Votul privind alegerea preşedintelui PNL a început, sâmbătă, la Congresul care se desfăşoară la Romexpo.

Un număr de 4.874 de delegaţi din întreaga ţară s-au înregistrat la congres, după cum a anunţat preşedintele Comisiei de organizare, Theodor Stolojan.

În locurile în care delegaţii îşi ridică buletinele de vot s-au creat aglomeraţii.

Unii delegaţi votează în cabinele de vot fără a trage perdeaua amplasată la acestea.

Pentru şefia PNL candidează actualul preşedinte, Ludovic Orban, şi premierul Florin Cîţu.

Cei doi candidaţi şi-au prezentat, anterior, moţiunile cu care candidează: Ludovic Orban – “Forţa Dreptei” şi Florin Cîţu – “România Liberală”.

De asemenea, vor fi aleşi preşedinţii Curţii de Arbitraj şi ai Comisiei Naţionale de Revizie şi Cenzori.

Update ora 14.00. Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a transmis, sâmbătă, la Congresul PNL, că liberalii trebuie să îşi susţină guvernul şi le-a cerut acestora să se pună în spatele lui Florin Cîţu, pentru că premierul este “un om onest şi de bun simţ”.

“De luni mergem în unitate totală. Îi rog pe colegii mei din Braşov, Dâmboviţa, Sectorul 3, Vrancea şi Argeş să îi respecte pe toţi delegaţii la Congres. (…) Nimic nu ne desparte. Adversarii, duşmanii sunt în afara sălii, nu aici. Unitate! Este absolut normal să susţineţi un candidat sau altul, dar nu cred că cinci judeţe puteţi să încercaţi să rechiziţionaţi o sală, bazându-vă pe bunul simţ al celorlalţi”, a afirmat Rareş Bogdan, în discursul de susţinere a candidaturii lui Florin Cîţu la preşedinţia PNL.

El a spus că s-a alăturat echipei lui Florin Cîţu şi că PNL înseamnă că toţi cei prezenţi sunt împreună.

“L-am văzut pe Florin Cîţu negociind la Bruxelles. Niciun premier nu a făcut ce a făcut el, bătând cu pumnul în masă în faţa Ursulei von der Leyen (…) pentru ca România să primească cea mai mare alocare procentuală din PNRR pentru infrastructură. România se schimbă şi trebuie guvernată coerent. Vă rog să încetaţi: demisia nu se strigă în această sală, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem pesedişti, pesediştii sunt duşmanii noştri. Noi ne susţinem guvernul”, a punctat Rareş Bogdan, adresându-se liberalilor care au strigat “demisia”, în timpul discursului lui Florin Cîţu.

Rareş Bogdan le-a mai cerut liberalilor să se “pună în spatele lui Florin Cîţu”.

“Vă rog să vă puneţi în spatele lui Florin Cîţu, cu toţii, indiferent pe cine aţi votat şi pe cine susţineţi. (…) Este un om onest, este un om cu bun simţ. (…) Florin Cîţu va fi prim-ministru, va fi preşedintele acestui partid”, a susţinut liberalul.

Prim-vicepreşedintele PNL a menţionat că “Florin Cîţu a fost primul premier care şi-a pus scaunul la mezat pentru primari”.

“Vom rămâne liberali, creştini, în Europa, în parteneriat cu Klaus Iohannis, alături de dumneavoastră, marea familie liberală. Florin Cîţu – preşedinte”, a conchis Rareş Bogdan.

Update ora 13.40. Ludovic Orban a afirmat că Florin Cîţu nu s-a consultat cu el sau forurile statutare când a luat decizia de a îl remania pe Alexandru Nazare sau înainte de a provoca ieşirea USR PLUS de la guvernare şi criza politică actuală, deşi acum premierul susţine că va consulta liberalii în luarea deciziilor, dacă va fi ales la şefia partidului.

Liderul PNL a adăugat că sprijină strategia de a reface coaliţia de guvernare şi i-a întrebat pe liberali cu cine va face formaţiunea majoritatară parlamentară, în cazul în care USR PLUS nu revine la guvernare prin îndeplinirea cerinţei acestora ca Florin Cîţu să nu mai fie prim-ministru.

El a mai spus că nu e o opţiune refacerea USL, printr-o colaborare cu PSD.

„Dacă cineva îşi imaginează că guvern minoritar va putea rezista cu sprijin în Parlament, înseamnă că este naiv”, a mai adăugat Orban. Unii dintre susţinătorii lui Florin Cîţu au părăsit sala în timpul discursului liderului PNL.

”Avem două variante strategice: prima pe care o susţin şi o apăr e aceea de a rămâne principalul partid de guvernământ prin refacerea coaliţiei de guvernare, iar pentru acest lucru, după Congres, cum ne vom prezenta în faţa partenerilor noştri din coaliţie. Dacă va fi ales cel care a provocat criza, în loc să fie ales cel care are soluţia la criză, cel care e respectat, cel care are cu adevărat capacitatea să refacă majoritatea guvernamentală capabilă să guverneze pe următorii patru ani. Astăzi nu avem un premier şi un guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat vreun guvern sau premier care să aibă o cotă de neincredere atât de joasă”, a mai spus Orban..

Update ora 13.00. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a apreciat, sâmbătă, efortul tuturor liberalilor la realizările partidului.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com