Consiliul Federației Ruse a aprobat cererea președintelui Vladimir Putin de a trimite armata în Donbas

După ce Vladimir Putin a recunoscut independența regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk, Consiliul Federației Ruse a aprobat cererea președintelui Vladimir Putin de a trimite armata în Donbas. Această decizie vine și cu o serie de acorduri între statul rus și cele două provincii secesioniste.

a

Consiliul Federației Ruse a aprobat cererea președintelui Vladimir Putin de a trimite armata în Donbas

În decursul zilei de marti , Consiliul Federației Ruse a aprobat cererea președintelui Vladimir Putin de a trimite armata în Donbas. Se discută, de asemenea, despre semnarea unor acorduri în diferite domenii, de la cel militar, până la cel social, între Rusia cele două provincii secesioniste, după cum relatează Reuters, potrivit Agerpres.

„Numărul total de formațiuni ale forțelor armate ale Federației Ruse, zonele lor de operare, sarcinile lor, perioada de ședere în afara teritoriului Federației Ruse sunt stabilite de Președintele Federației Ruse în conformitate cu Constituția Federația Rusă”, se arată în decretul aprobat de parlamentarii ruși.

Amintim că în urmă cu 24 de ore, Vladimir Putin a recunoscut independența regiunilor pro-ruse din Ucraina, eveniment sărbătorit cu fast de separatiști printr-un foc de artificii, după cum arată imaginile din Doneţk şi Lugansk apărute pe platforma Twitter.

La puțin timp după aceste serbări, președintele rus a ordonat armatei ruse să „mențină pacea” în teritoriile separatiste pro-ruse din estul Ucraine, iar primele imagini cu convoaiele militare care au ajuns în Doneţk au fost publicate de Al Jazeera.

Ce mesaj a avut Volodimir Zelenski pentru Ucraina în acest context

Într-un moment de criză pentru statul său, președintele Volodimir Zelenski a dorit să transmită câteva cuvinte poporului său, în care a exprimat poziția Ucrainei față de cele întâmplate. A discutat despre independența statului, dar și despre faptul că nu vor ceda presiunilor Moscovei.

„Ne-am angajat pe calea pașnică și diplomatică, o vom urma și numai pe ea. Dar ne aflăm pe pământul nostru, nu ne temem de nimic și de nimeni, nu datorăm nimic nimănui și nu vom da nimic nimănui”

Mai mult, șeful de stat a cerut aliaților externi ai Ucrainei să-și arate sprijinul în această situație tensionată, nu doar prin vorbe, ci și prin fapte.

„Ne așteptăm la pași clari și eficienți de sprijin din partea partenerilor noștri.Este foarte important să vedem cine este prietenul și partenerul nostru real și cine va continua să sperie Federația Rusă cu vorbe”, a mai spus el.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com