Constanța a ieșit din carantină după 42 de zile de restricții

Municipiul Constanța a ieșit din carantină după 42 de zile în care locuitorii orașului au fost nevoiți să justifice orice deplasare cu declarație pe proprie răspundere. Vineri, 1 ianuarie 2021, de la ora 20.00, autoritățile au ridicat măsura de carantinare și au revenit la starea de alertă.

Constanța a ieșit din carantină. Rămâne sub starea de alertă

Municipiul Constanța a ieșit, de vineri, 1 ianuarie 2021, ora 20.00, de sub măsura carantinării. Timp de 42 de zile, locuitorii orașului au completat declarații pe proprie răspundere de fiecare dată când au ieșit din case în intervalul 05.00-23.00. Rămâne valabilă starea de alertă. De asemenea sunt în vigoare restricțiile de circulație pe timp de noapte, în intervalul orar 23.00-05.00.

„După 42 de zile în care a fost sub carantină zonală, municipiul Constanţa revine la restricţiile specifice stării de alertă, actualizată prin Hotărâre de Guvern. (…) Cetăţenii municipiului, dar şi cei care tranzitează sau se află în Constanţa, nu vor mai fi nevoiţi să completeze declaraţii pe propria răspundere în intervalul orar 05:00 – 23:00. Vor rămâne în vigoare restricţiile de circulaţie existente la nivelul întregului teritoriu naţional, în intervalul 23:00 – 05:00”, a transmis Prefectura Constanța.

Conform autorităților, rata de infectare a scăzut constant în ultimele două săptămâni.

„Rata a scăzut constant în ultimele săptămâni, cu precădere în ultimul ciclu de carantină propus de CJSU şi avizat de autorităţile centrale. Pe 20 noiembrie, ziua în care municipiul a intrat în carantină, rata de incidenţă era de 9,35. La începutul celui de-al doilea ciclu de carantină, pe 4 decembrie, rata de incidenţă a consemnat o creştere – 10,33. Iar pe data de 18 decembrie, când Constanţa a pornit în a treia etapă de carantină, rata înregistra un indice de 8,65″, conform unui comunicat remis Digi 24 de Prefectura Constanţa.

Ieșirea din carantină înseamnă și ridicarea restricțiilor impuse pentru centrele comerciale. Acestea vor putea funcționa și în zilele de weekend și sărbători legale, până cel târziu la ora 21.00.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com