Constipația, ”ciuma” modernă. Toată lumea suferă! Cine o susține și ce e de făcut

Constipația este o afecțiune atât de frecventă, încât practic toată lumea suferă. Dacă veți privi cu atenție la calupurile publicitare veți observa cât de multă reclamă este alocată soluțiilor pentru această problemă. Numai în SUA există peste 45.000 de tipuri diferite de laxative, dar toate sunt profund dăunătoare pentru intestine, forțând activitatea peristaltică prin acțiunea de iritare! – afirmă cercetător Ștefan Manea, în debutul unui interviu despre sănătatea intestinală, pe care îl redăm mai jos:

a

Cercetătorii au numit constipația ciuma modernă

Cei care au studiat această problemă (printre care dr. Burkitt, Painter, Lan, Kellogg și foarte mulți alții) au numit această afecțiune ciuma modernă – afirmă interlocutorul nostru – și pe bună dreptate, căci reprezintă cel mai mare pericol intern pentru sănătate. Ea diminuează rezistența organismului predispunându-l la afecțiuni acute și la declanșarea mai multor procese degenerative și cronice.

Constipația mărește volumul de muncă pe care trebuie să-l facă alte organe excretoare cum ar fi pielea, rinichii, sistemul limfatic și plămânii, care din cauza suprasolicitării devin hiperactive și obosesc. Metabolismul celular devine mai lent, regenerarea și dezvoltarea acestuia va fi întârziată, capacitatea de a elimina reziduurile este compromisă, iar organismul pierde încontinuu energie.

Cei cu un stil de viață pur, natural, au scaun la jumătate de oră după masă

Constipația este atât de răspândită încât multe persoane au această problemă fără s-o conștientizeze – își continuă expunerea interlocutorul nostru:

Un scaun o dată la două sau trei zile este considerat a fi normal de către unele persoane și chiar de medici. Trebuie să știți că oamenii care trăiesc în culturi primitive, rupți de civilizația modernă și care consumă alimente pure, integrale și naturale, neprocesate ci gătite de ei, au de obicei scaun la jumătate de oră după ce-au mâncat, în timp ce occidentalii sunt mai mult decât fericiți dacă au unul pe zi!

În mod normal, sunt necesare opt ore pentru ca alimentele să străbată organismul și să fie eliminate, călătoria alimentelor prin tractul intestinal numindu-se tranzit. Dar tranzitul este mai mic când consumăm alimente bogate în fibre nedigerabile și când beneficiem de aer curat, apă și exerciții fizice. La polul opus se află diareea, care, trebuie să știți, este o altă formă de constipație! Atunci când colonul este blocat cu fecale, organismul va lichefia conținutul acestuia în încercarea disperată de a elimina acumularea de reziduuri toxice. Diareea prelungită poate deshidrata organismul și-i poate tulbura echilibrul electrolitic.

Numărul insuficient de scaune, prea puține fibre și aglomerarea fecalelor pot explica adesea tulburările vezicii biliare, problemele cardiace, venele varicoase, apendicita, cheagurile de sânge, hernia hiatală, diverticuloza, artrita și cancerul de colon. De ex. la o autopsie s-a scos la iveală un colon stagnant cu o greutate incredibilă de 18,5 kg. Vă dați seama ce înseamnă să cari după tine atâtea reziduuri acumulate?! Nevoia de igienizare și curățire a colonului este în mod regretabil ignorată de aproape toată lumea, iar principala consecință este cancerul de colon, în explozie în țările dezvoltate – subliniază acesta.

Ce e de făcut când ești permanent constipat? 4 reguli de aplicat imediat!

În primul rând, consumați alimente cu fibre nedigerabile cu care mușchii intestinali să lupte!

În al doilea rând, faceți exerciții fizice! Dar pe acelea care implică trunchiul, în mod special abdomenul și spatele, pentru că acestea ajută la tonifierea colonului. Cele mai primitive culturi au dansuri care implică toate aceste zone, în timp ce occidentalii dansează mișcându-și doar picioarele și aproape că exclud utilizarea trunchiului a extremităților superioare și a gâtului.

În al treilea rând, beți apă! În caz contrar se produce o deshidratare cronică, factor major de producere a constipației. Lipsa umidității reduce volumul tuturor fluidelor organismului și le îngroașă pe unele. Țesuturile devin mai uscate și mai puțin funcționale. Mucusul care căptușește colonul își modifică consistența, nereușind să ofere o bună lubrifiere pentru deplasarea fecalelor.

În al patrulea rând, asigurați-vă că glanda tiroidă funcționează normal! atenționează cercetător Șt. Manea și conchide: Dacă glanda tiroidă are o activitate redusă, toate funcțiile organismului sunt încetinite”.

Redigest, remediul HOFIGAL pentru un excelent tranzit intestinal

Pentru menținerea optimă a funcțiilor fiziologice ale aparatului digestiv, HOFIGAL deține în portofoliul său nenumărate produse. Produsul vedetă, cel mai vândut încă de la lansarea sa și până în prezent este Redigest.

Acesta ameliorează, de asemenea, simptomatologia unor afecțiuni printre care hepatite cronice, ulcer gastric și duodenal, gastrite, duodenite, colopatii cronice și funcționale, dismicrobism intestinal, pancreatite, dischinezii biliare, litiaze biliare și renale, sindrom postcolecistectomie, indigestii acute, alergodermii de cauze alimentare.
Este recomandat și persoanelor imobilizate timp îndelungat, pentru reglarea tranzitului intestinal.

Mod de administrare:

Tineri peste 12 ani si adulți: câte 2 capsule de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înaintea meselor.

Doza de întreținere: câte 2 capsule de 2 ori pe zi, înaintea meselor de prânz și seară.

Pentru afecțiunile cronice tratamentul se face în cure de câte 3 săptămâni cu pauze de 3 – 5 până la 10 zile. Se recomandă cel puțin 2 cure consecutive urmate de o cură de întreținere.

Copii 4 – 12 ani: câte 1 capsulă de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înaintea meselor.

Produsul poate fi cumpărat din farmaciile HOFIGAL din toată țara, din farmaciile partenere, dar cel mai simplu poate fi comandat online dând click pe “comandă acum”.

Interviu realizat de Adriana Caranfil

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com