Contre între PNL și PSD privind eliminarea TVA la energie și gaze naturale. Replici dure

PSD, prin liderul Marcel Ciolacu a făcut câteva propuneri care l-au determinat pe Florin Cîțu să reacționeze imediat. Subiectul arzător vizează reducerea sau chiar eliminarea TVA la energie și gaze naturale. Liderii celor două partide s-au contrat din niu, iar Cîțu i-a transmis lui Ciolacu că face campanie electorală.

a

Contre între liderii PSD și PNL

După ce Marcel Ciolacu a propus a produs reducerea/eliminarea TVA la energie,  gaze, alimente și îngrășăminte, pe modelul altor state europene, Florin Cîțu a reacționat și i-a amintit că și Dragnea a încercat asta fără niciun rezultat.

Cîțu a punctat că deciziile trebuie discutate și luate în coaliție, iar aceste variante care prevăd eliminarea TVA trebuie să intre și în bugetul României.

Am înțeles că este o competiție aici, cât de mult să scadă TVA. Dar TVA scăzut înseamnă și venituri mai mici la buget și este o întreagă spirală.(…) Trebuie să le aducem aminte colegilor de coaliție că alegerile sunt în 2024. E foarte important în acest moment să găsim soluțiile pentru români, a declarat Florin Cîțu.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a anunțat că va propune la următoarea ședință a Coaliției reducerea reducerea TVA la energie și gaze naturale începând cu data de 1 februarie 2022.

Propunere PSD: TVA zero la la gaze, îngrășăminte și mâncare, plus taxe reduse la carburanți

Ciolacu a postat pe pagina de Facebook un mesaj în care îi anunță pe românii intențiile partidului pe care îl conduce. Liderul PSD a luat exemplul Poloniei unde reducerea TVA -ului se face începând cu data de 1 februarie.

Putem reduce TVA-ul nu doar la energie, ci și la gaze naturale – și nu la 1 aprilie, ci din 1 februarie. Acum, nu în aprilie, factura energetică îi arde cel mai tare pe oameni. Așa face Polonia, din 1 februarie, a anunțat Marcel Ciolacu.

Cu privire la această propunere, Cîțu a declarat că îi amintește de fostul lider al PSD și că nu s-a putut concretiza din cauza faptului că în Uniunea Europeană “poți să ai doar 2 taxe mai mici și 5% era minimul”.

Tot el a spus, ironic, că presupune că Marcel Ciolacu a discutat despre această variantă cu Ministerul Finanțelor. Altfel, ar fi păcat ca românilor să le fie făcute promisiuni ce nu pot fi onorate pentru faptul că nu se încadrează în buget.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com