Controale stricte la frontierele statelor UE. Recomandarea Comisiei Europene

Comisia Europeana recomandă tuturor statelor membre ale Uniunii Europene să aplice controale stricte la frontierele lor. CE le cere țărilor membre să nu mai permită accesul călătorilor fără un test negativ la coronavirus, efectuat prin metoda PCR cu maximum 72 de ore înainte de plecare.

„Este nevoie de reducerea urgentă a riscului de infectări legate de călătorii, pentru a reduce încărcarea sistemelor sanitare suprasolicitate”, a declarat comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, referindu-se la ratele ridicate de infectare în multe state membre.

Cerinţa testării ar putea fi însoţită de carantina obligatorie de maximum două săptămâni şi ar trebui să fie obligatorie în acelaşi timp completarea unor formulare cu informaţii despre deplasările şi contactele celor care călătoresc,” se arata intr-un comunicat de la Bruxelles.

Recomandarea Comisiei Europene vine in incercarea de a limita transmiterea noii tulpini a virsului pe teritoriul UE. Daca cele 27 state membre vor alege sa urmeze aceasta recomandare, persoanelor care intra pe teritoriul european li se va cere sa prezinte un test negativ. Cetățenii s-ar putea testa la sosire, iar pentru transportatori și lucrătorii transfrontalieri s-ar accepta teste antigen, mai ieftine și mai rapide.

Comisia Europeană dorește impunerea a noilor reguli mai stricte și în interiorul Uniunii Europene, iar cea mai importantă este încetarea oricăror călătorii esențiale. Conform codului de culori ale UE, aproape întregul continentul este considerat zonă roșie, motiv pentru care Comisia Europeană a propus introducerea unei noi categorii, de roșu închis, unde se aplică restricții mult mai severe. Țările care se vor încadra în noua categorie, sunt cele a căror rată de infectare cu coronavirus în ultimele 14 zile au depășit 500 la 100.000 locuitori.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com