AD

SANATATE

Copacul banilor – un prieten verde în casă

todaymai 27, 2017 3

Background
share close
AD
AD

Ăsta e un vechi vis al oamenilor: copacul cu bani, echivalent cu câinii cu covrigi în coadă.

Dar există o plantă, Crassula, care, datorită formei cărnoase a frunzelor, este numită şi “copacul banilor” sau “planta de jad”. Nu toată lumea ştie, dar plantele de apartament au un rol important în viaţa noastră, ele reuşesc să purifice aerul, să doneze energii pozitive, să cureţe până şi gândurile negre.

Crassula, destul de întâlnită în apartamentele noastre, este una dintre aceste plante miraculoase: e destul să o priveşti şi te linişteşti, stresul se îndepărtează, supărările de peste zi se estompează.

Planta de jad pare a întruchipa însăşi viaţa, cu sutele ei de frunze un pic bombate şi lucioase, cu rămurelele ei zdravene şi tulpina bine înfiptă în pământ. Unii au obiceiul de a îngropa alături de plantă, în ghiveci, o monedă, zice-se că aduce noroc şi bunăstare.

Dar bunăstarea ne este dăruită şi prin nenumăratele proprietăţi terapeutice ale acestei plante, foarte asemănătoare cu aloe. Crassula conţine substanţe cu efect antiinflamator, antibacteric şi antiviral, şi este extrem de utilă în tratarea unor boli.

Câteva frunze, zdrobite bine şi aplicate, cu ajutorul unui pansament, peste arsuri, răni, entorse sau tăieturi au un efect miraculos.

Seva este utilă şi împotriva durerilor de articulaţii, e suficient să ungeţi zonele dureroase cu lichidul obţinut din strivirea frunzelor.

Acelaşi tratament se aplică şi pentru a combate hemoroizii, efectul este imediat.

Cei ce suferă de amigdale inflamate sau de angină pot să-şi pregătească o infuzie din 10 frunze la un pahar cu apă şi să-şi facă gargară de câteva ori pe zi.

Crassula combate şi herpesul, e suficient să aplicaţi sucul frunzelor în mod repetat, până la vindecare.

Atenţie, printre substanţele pe care le conţine planta se numără şi arsenicul, nu ronţăiţi cumva frunze şi nu încercaţi să beţi sucul frunzelor, există şi reţete naturiste care recomandă înghiţirea unor infuzii care vindecă ulcerul, dar, din precauţie, preferăm să vă prezentăm tratamentele externe.

E de ajutor şi la îndepărtarea bătăturilor, decojiţi o frunză şi aplicaţi-o peste bătătură, lipiţi-o cu un plasture şi lăsaţi-o toată noaptea să-şi exercite puterea vindecătoare.

Copacul banilor chiar dacă nu vă va aduce niciodată bani cu adevărat,  vă va linişti, vă veţi simţi mai relaxat, mai odihnit şi, în cazul unei boli, veţi şti că vă puteţi baza pe frunzele miraculoase.

Şi nu e puţin lucru un prieten verde în casă.

Articol scris de Ioana Odobeşteanu

 

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com