Corina Chiriac a luat o decizie radicală. Ce a făcut artista cu rochiile sale

Corina Chiriac a luat o decizie radicală de dragul fanilor săi. Cântăreața a vrut ca aceștia să se bucure de o mare parte din colecția sa de haine, discuri și premii. Astfel, a donat Muzeului Național de Istorie a României.

Corina Chiriac a donat muzeului peste 300 de obiecte personale.

Trofeele de la Cerbul de Aur și Steaua fără nume, rochii, instrumente muzicale, discuri de vinil

Toate acestea au fost donate Muzeului Național de Istorie a României de către cântăreață. Expoziția Corina Chiriac va cuprinde și discuri cu dedicații, medalii, carnetele de artist și chiar documente și pașapoarte.

“M-am gândit că aceste documente merită să fie văzute, în viitor, de mai multe generații, care, de exemplu, vor dori să vadă cum arăta trofeul Cerbul de aur în 1971. În spatele meu este o rochie de paiete argintie. Vă spun așa, la ureche, să nu ne audă nimeni, uitasem cât eram de slabă. O rochie foarte frumoasă, pe care am purtat-o la multe festivaluri și concerte (…) Aici, în spate, aveți un trofeu care are o stea și o cheia sol. Este primul trofeu oficial pe care l-am obținut la concursul televizat Steaua fără nume. Aici aveți Trofeul Cerbul de aur, ediția 1969 -1971. Este un atestat de liber profesionist, din anii 70, mai precis 72. Se obținea în urma unui concurs cu juriu”, spune Corina Chiriac despre obiectele donate muzeului.

Printre obiectele donate se află și haine care au peste 70 de ani vechime.

“Bluzița asta este de la botezul meu, a păstrat-o mama. E din noiembrie 1949. S-au păstrat 3 piese, le-a păstrat mama. Au fost superb restaurate de către echipa muzeului. Aici am un carnet internațional de conducere, când m-am întors din SUA. Cred că este unic. Nici nu știu dacă se mai eliberează cu poză. Am un bilet de avion din anii 70, care arăta ca un carnet de cecuri. Am păstrat câteva bucăți și le-am donat muzeului.”, a mărturisit Corina Chiriac.

Expoziția cu obiectele donate de cântăreața de muzică ușoară Corina Chiriac va avea loc luna viitoare la Muzeul Național de Istorie a României

💥Pastila Emotionala cu Psiholog Ana-Cristina Babita, + invitat special Fotograf Alex Harabagiu 💥 💥 Subiectul emisiunii: Avantajele si dezavantajele de a avea un business de succes. 💥

Corina Chiriac (n. 26 octombrie 1949, București) este o cântăreață de muzică ușoară, compozitoare, textieră, realizatoare de emisiuni de televiziune și actriță din România. Corina Chiriac a fost una dintre solistele de mare succes din muzică ușoară din anii ’70 până în prezent.

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistei Corina Chiriac la 10 decembrie 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B – “Muzică”, „pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică și culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației și istoriei românești”.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com