CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA, PE PANTA DESCENDENTĂ! CE SE VA ÎNTÂMPLA LA TOAMNĂ

Este destul de clar, pandemia de coronavirus din România se duce, încet, pe o pantă descendentă. Ce spun specialiștii după relaxarea retricțiilor? Ce se va întâmpla, însă, la toamnă cu virusul COVID-19?

Poate vom avea o vară ușoară, asta pentru că virusul COVID-19 ne-a ”slăbit” în ultima perioadă. La două săptămâni de relaxare, când românii au putut ieși din case fără declarația pe propria răspundere, specialiștii vorbesc despre scăderea numărului de persoane infectate. Mai mult, studiile arată că asimptomaticii transmit virusul doar într-o mică măsură.

Numărul de cazuri de infectare este, pe zi ce trece, mai mic. 141 de noi pacienți au fost diagnosticați cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Astfel că sceraiul optimist nu rămâne doar la stadiul de vis. Specialiștii infecționiști susțin că situația e imprevizibilă: pentru ca la noi să se stingă focarele ar trebui ca acest lucru să se întâmple și în celelalte țări afectate de pandemie, altfel există riscul cazurilor venite de afară, anunță stirileprotv.ro.

Coronavirus în România. Ce spune medicul Adrian Marinescu

Adrian Marinescu, medic la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, spune că virusul a pierdut din agresivitate. ”Există un ciclu viral de 8-10 săptămâni care s-a cam încheiat, eu cred că de acum încolo numărul de îmbolnăviri o să scadă. Lucrul acesta se întâmplă treptat. (…) Este intervalul de timp în care virusul e activ. El, ușor, ușor, își pierde agresivitatea și, după aceste săptămâni, ajunge să fie foarte puțin activ, cu condiția ca în acel interval să nu existe îmbolnăviri în lanț. Asta a fost și regula”, a spus Marinescu.

Același medic a vorbit și despre pacienții infectați cu virusul COVID-19, dar care sunt asimptomatici. ”Studiile de ultimă oră spun că riscul ca cei asimptomatici să transmită este foarte mic. Se întâmplă în general dacă vorbim de familie sau către cei care au un contact prelungit la locul de muncă, de exemplu. Asta înseamnă că la nivel de populație, că mergem la mare sau la terase, riscul ca o persoană asimptomatică să transmită este mic”, a concluzionat medicul Marinescu.

Și Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, confirm panta descendentă a virusului. ”Avem o transmitere comunitară joasă. Rămân focarele trasmise în decursul săptămânilor trecute, dar avem. De referință rămâne numărul de cazuri din terapie intensivă: 159, azi, 160, ieri. Chiar dacă am avut 124 de cazuri noi ieri și 141 azi, rămâne în evaluare având în vedere că au fost zile libere și mai puține testări”, a zis Nelu Tătaru.

Pastila emotionala cu Psiholog Ana-Cristina Babita, Subiect: De ce avem nevoie de psiholog ? In partea a doua invitata psiholog: Denisa Petcu care abordeaza terapia prin hipnoza.

Ce se întâmplă cu virusul COVID-19 la toamnă

Coronavirusul rămâne un pericol, ba chiar am putea avea parte de un nou val, la toamnă. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS: “Hai să spunem o creștere sezonieră a numărului de cazuri care ar putea să fie absorbite de sistemul medical din România fară probleme, daca continuăm să fim precauți.”

Sursa: cancan.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com