Coronavirusul a dezvoltat o tulpină periculoasă. Este de 10 ori mai contagioasă

O nouă tulpină a virusului COVID-19 a fost descoperită în Asia de Sud, iar cercetătorii avertizează că aceasta ar putea fi de zece ori mai periculoasă decât tulpina care a făcut până acum ravagii la nivel mondial.

O nouă tulpină a COVID-19. Este mult mai periculoasă

Această nouă tulpină a Sars-CoV-2 a fost descoperită în Malaysia și în Filipine, iar unii specialiști trag un semnal de alarmă în ceea ce o privește. Numită  D614G, tulpina a fost descoperită și în alte țări în trecut.

În Malaysia ea a apărut la un focar de 45 de persoane, unde a fost detectată la câteva dintre acestea. Și în cel mai mare oraș din Filipine, Quezon City, a fost descoperit aceeași tulpină.

Cel care a dat alarma privind puterea acestui virus a fost un oficial din Ministerul Sănătății din Filipine, care a atras atenția că această tulpină ar avea o rată de transmisie mult mai mare decât ceea ce cunoaștem până acum. Totuși, dovezile în acest sens nu sunt destule pentru a se putea face o asemenea afirmație, după cum a declarat chiar el.

Noua tulpină a coronavirusului, rată mai mare de transmisie

„Tulpina ar avea o rată mai mare de transmisie, dar încă nu avem suficiente dovezi solide pentru a spune asta cu siguranță”, a declarat Maria Rosario Vergeire, subsecretar în Ministerul Sănătății din Filipine.

Răspunsul Organizației Mondiale a Sănătății a venit la scurt timp după aceea, iar specialiștii insituției au transmis că nu există dovezi care să ateste contagiunea acestei tulpini noi din Asia de Sud.

„Nu există nicio dovadă că această tulpină este mult mai contagioasă decât altele. Este identificată mai des acum decât era în trecut, ceea ce sugerează că ar putea fi mai puternică decât alte tulpini de Covid-19. Tulpina ar putea fi puțin mai contagioasă, dar încă nu avem suficiente dovezi pentru a evalua acest lucru. Nu există dovezi că este mult mai infecțioasă”, a declarat Benjamin Cowling, șeful departamentului de epidemiologie al Universității din Hong Kong.

💥Pastila Emotionala cu Psiholog Ana-Cristina Babita, + invitat special Fotograf Alex Harabagiu 💥 💥 Subiectul emisiunii: Avantajele si dezavantajele de a avea un business de succes. 💥

Sursa: redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com