
Ingrediente:
Pentru blat:
4 oua
3 linguri de zahar
6 linguri de faina
6 linguri de ulei
o jumatate lingurita de praf de copt
o fiola esenta de vanilie
Pentru sirop:
150ml apa
4 pliculete de zahar vanilat
o fiola esenta de migdale
Pentru crema:
250 ml de lapte
un plic budinca de vanilie
200 g de ciocolata alba
8 linguri fulgi de cocos
200 ml de smantana dulce pentru frisca
2 linguri lichior de cocos
Pentru ornat:
150 g nuca de cocos
50 g curmale
Mod de preparare:
Prepararea blatului. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul si un varf de cutit de sare, pana se spumeaza, isi dubleaza volumul si devin ferme ca o bezea. In compozitia de albusuri continuandu-se mixarea se adauga pe rand galbenusurile. Se adauga in compozitie in fir subtire uleiul si faina amestecata cu praful de copt , apoi se amesteca bine cu o spatula cu miscari de sus in jos. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava cu diametrul de 24x30cm, tapetata cu hartie de copt si se da compozitia la copt in cuptorul incalzit la 180˚, pentru circa 30-35 de minute. Dupa ce blatul este copt se lasa la racit in tava.
Sursa: https://sanatateinbucate.com