Cresc pensiile de la 1 septembrie. Câți bani primesc în plus, mai exact, pensionarii - RADIO FX NET

Cresc pensiile de la 1 septembrie. Câți bani primesc în plus, mai exact, pensionarii

Veste bună pentru toți pensionarii din România. Legea rectificării bugetare a fost publicată, iar aceasta conține inclusiv creșterea punctului de pensie, cu 14%. De la 1 septembrie, pensionarii vor primi bani mai mulți.

Cu câți lei cresc, de fapt, pensiile românilor

Pensiile românilor vor crește din această toamnă cu 14%, efortul bugetar fiind de patru milioane de lei, după cum a declarat Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Astfel, sumele de care vorbim sunt cele de 1265 de lei, atât cât era pensia înainte de mărire, și 1.442 de lei, aceasta fiind valoarea în bani pe care o vor primi pensionarii români. Un calcul matematic simplu ne arată că pensia unui român a crescut cu 177 de lei.

Inițial, se vorbea despre o creștere a pensiilor cu 40%, dar oficialii au susținut în nenumărate rânduri că efortul bugetar ar fi prea mare și nesusținut în timp.

Ludovic Orban, declarații despre creșterea pensiilor

„Se propune ca începând cu 1 septembrie 2020 valoarea punctului de pensie să fie majorată cu 14%, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei. Totodată, se propune majorarea începând cu aceeaşi dată a indemnizaţiei minime sociale pentru pensionari, cu 14%, de la 704 lei la 800 lei”, se arată în nota de fundamentare a legii.

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre creșterea pensiilor și a explicat că orice creștere, mai amre de 14%, nu ar fi putut fi susținută.

„Creşterea punctului de pensie cu 14% şi creşterea cu un procent similar a pensiilor sociale, cum sunt cunoscute, şi aici este vorba de un milion de pensii sociale, de la 704 la 800, a fost o decizie extrem de grea, a trebuit să calculăm, să analizăm, să facem evaluări, este maximum posibil. Orice creştere mai mare nu va putea fi susţinută. Se va întoarce împotriva României. Până la urmă, se va întoarce împotriva fiecărui pensionar”, a declarat Ludovic Orban, luni, la plecarea de la sediul PNL, întrebat în acest sens.

Sursa: redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com