Cresc prețurile! Orașele cu cele mai mari credite restante. Se anunță un tsunami financiar

Previziunile analiștilor economici nu anunță lucruri bune pentru români, în perioada următoare. Creșterea prețurilor și majorarea facturilor la curent electric și gaze naturale sunt completate de ratele românilor care au credite în lei, făcute înainte de 2019. Potrivit unei analize realizate de o firmă de consultanță, vom resimți adevăratul efect al scumpirilor începând din luna noiembrie.

Analiștii economici: presiunea financiară s-a acutizat

Specialiștii în economie sunt de părere că vin vremuri grele pentru români, pe fondul creșterii prețurilor la utilități și la carburanți. Așa cum anunțam în urmă cu câteva zile, indicele ROBOR a depășit 2,10%, iar asta afectează direct ratele românilor cu credite în lei. Sunt vizate acele persoane care au făcut credite înainte de luna mai a anului 2019. După această dată, ROBOR a fost înlocuit de IRCC la acordarea de împrumuturi cu dobânzi variabile.

Scumpirile majore la utilități: gaze, energie, carburanți, reprezintă, din păcate, doar vârful unui adevărat iceberg de scumpiri pe care le vom simți, cel mai puternic, începând din noiembrie. Cum salariile românilor nu au crescut, în această perioadă, presiunea financiară s-a acutizat, conform analizei Frames.

Oamenii sunt din ce în ce mai stresați și simt tot mai multă presiune pe umerii lor. Potrivit analistului economic Adrian Câciu, odată cu creșterea ROBOR, ratele românilor vor deveni mai scumpe cu până la 300 de lei/lunar.

Peste 158.000 de români au restanțe la credite

În România, la acest moment, există peste 158.000 de români – persoane fizice care au restanțe la credite. Valoarea creditelor restante este de 3,9 miliarde de lei.

Românii sunt sfătuiți să se informeze, să-și cunoască drepturile pentru a ști ce au de făcut, cum trebuie acționat în diferite situații. Presiune este mare iar oamenii trebuie să știi că au drepturi prevăzute de lege prin care își pot salva bunurile de la executarea silită.

Creditele pot fi renegociate și există soluții la care românii pot apela în situații limită. Se observă o creștere a numărului și a valorii creditelor ipotecare realizate în țara noastră. Tot mai mulți români își doresc să devină proprietari și se împrumută pentru zeci de ani.

.

Orașele cu cele mai mari credite restante sunt, conform analizei Frames: București-Ilfov, cu 1,8 miliarde lei din totalul, județele Cluj – cu 199,2 milioane lei, Brașov – 195 milioane de lei, Prahova – 189,2 milioane de lei, Timiș – 180,2 milioane de lei, Constanța – 150,4 milioane de lei, Iași – 138,4 milioane de lei, și Argeș cu 136,3 milioane de lei.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com