Creșterea vârstei de pensionare! Anunț de ultimă oră de la ministrul Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut ultimele precizări cu privire la creșterea vârstei de pensionare pentru români.

a

Deși România și-a asumat creșterea vârstei de pensionare prin PNRR, Marius Budăi susține ”nu va permite” ca vârsta de pensionare în sistemul public de pensii să crească.

”Nu voi permite o asemenea chestiune. Voi avea niște discuții clare cu Comisia Europeană. În România, întâi trebuie să ne ocupăm de creșterea speranței de viață, după care să vedem noi ce discuții avem”, a afirmat Marius Budăi la România TV.

Potrivit ministrului Muncii, Legea 263 din 2010 privind sistemul unitar de pensii publice spune că vârsta de pensionare în cazul femeilor este prevăzută să crească, până în anul 2030, la 63 de ani, iar la bărbați s-a atins pragul de 65 de ani pentru pensionare.

Ministrul a explicat, totodată, că printre propunerile formulate de Banca Mondială, consultată de Guvernul României pe problema reformei pensiilor, nu figurează și aceea de creștere a vârstei de pensionare a celor încadrați în categoriile profesionale care beneficiază de indemnizații și pensii acordate în baza unor legi speciale, așa-numiții pensionari speciali.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com