Criza coronavirusului. Premierul Ludovic Orban se contrazice cu toată lumea. Românii sunt derutați

Autorităţile se contrazic în declarații când vorbesc despre gestionarea crizei coronavirusului și despre modalitățile de combatere a infecției cu COVID-19. Nu este pentru prima oară când oficialii care ne conduc se bâlbâie. Avalanșa de interdicții și comunicate îi derutează pe români, care privesc cu ochi încețoșați spre viitor.

Cel care pare că îi contrazice pe toți cei implicați în gestionarea crizei coronavirusului este chiar Ludovic Orban. Premierul a declarat marţi că interdicţia de ieşi din casă pentru persoanele de peste 65 de ani, nu va fi valabilă pe tot parcursul unei zile, ci va exista un interval în care acestea vor putea merge la cumpărături într-o perioadă dedicată exclusiv lor în magazine.

Orban s-a contrazis cu președintele Iohannis

„S-a rostogolit o informație care nu este adevărată, referitoare la persoanele de peste 65 de ani. Sunt cei mai expuși îmbolnăvirii. Pentru a-i proteja se va institui interdicția de a ieși de la domiciliu, dar nu pentru toată perioada zilei. Se va institui un interval orar în care se vor putea deplasa. Ne impunem, ca obiectiv, servirea exclusivă, în farmacii, în magazine, ca să nu interacționeze cu alți cetățeni. Vor putea merge la magazin, să facă o plimbare.” (Ludovic Orban, orele 19,00)

Îl contrazice astfel pe Klaus Iohannis care, cu 3 ore mai devreme, declara:

„Un punct foarte special, țin neapărat să-l mai menționez – persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale. Și, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă.” (Klaus Iohannis – orele 14,00).

Scandalul testării colective l-a demis pe Victor Costache

O altă contradicție care i-a băgat în ceață pe unii români a fost cea legată de testarea tuturor bucureștenilor, anunțată de Victor Costache. Acesta și-a dat demisia joi dimineață, după ce a anunțat planul la mai multe posturi de televiziune.

Surse politice citate de digi24.ro susțin că ministrul sănătății și Ludovic Orban au avut o discuție aprinsă pe tema lipsei de echipamente din spitale și a haosului organizatoric, însă premierul a fost furios mai ales din cauza anunțului privind testarea bucureștenilor, anunțată, se pare, de ministrul Costache fără să aibă acoperire logistică.  Orban l-a propus pentru funcția de ministru al Sănătății pe secretarul de stat Nelu Tătaru.

Orban, atac fără precedent și la adresa profesorului Adrian Streinu Cercel

Tot joi, în contextul crizei coronavirusului, Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balș”, declara într-o discuţie cu primarul general Gabriela Firea, că peste 10.000 de oameni din Bucureşti vor fi testaţi pentru coronavirus și că pentru acest proiect are şi acceptul noului ministru al Sănătății.

A doua zi a intervenit premierul Ludovic Orban, care a declarat că există criterii clare și proceduri privind testarea oamenilor pentru infecții cu coronavirus, precizând că personalul medical are prioritate. „Nu putem stabili persoanele testate în mod aleator. Să selectăm 10.000 oameni sunt povești, există ordine a priorităților de testare, depinde de cum evoluează situația și de capacitatea de testare”, a spus vineri, Ludovic Orban

sursa : rol.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com