AD

ACTUALITATE

Croația amenință că își va retrage toate trupele din NATO, până la ultimul soldat. „Nu intrăm în jocul politic al lui Biden”

todayianuarie 25, 2022

Background
share close
AD
AD
soldat croat

 Getty

Croația își va retrage toate trupele din NATO dacă Rusia va invada Ucraina, a anunțat, marți, președintele croat Zoran Milanovic.

Autoritățile croate vor rechema toate trupele din cadrul forțelor NATO din Europa de Est în cazul unui conflict între Rusia și Ucraina, a declarat marți președintele Zoran Milanovic într-o intervenție televizată, potrivit TASS.

„În calitate de comandant-șef, am urmărit îndeaproape declarațiile care indică faptul că NATO – nu o țară, nu Statele Unite – își consolidează prezența și trimite unele nave de recunoaștere. Noi nu avem nicio legătură cu acest lucru și nu vom avea nicio legătură cu acest lucru. Pot să garantez pentru asta”, a declarat Milanovic.

Zoran Milanovic a transmis ferm că statul croat își va retrage trupele din NATO până la ultimul soldat dacă Rusia va invada din nou Ucraina.

„Croația nu va trimite niciun soldat în cazul unei escaladări a situaţiei de la graniţele Ucrainei. Dimpotrivă, își va retrage toate trupele, până la ultimul soldat croat”, a promis președintele Croației.

Președintele Croației acuză SUA de jocuri politice

În același timp, Milanovic a subliniat că această intenție nu are nicio legătură cu Ucraina sau Rusia. Decizia a pornit de la ceea ce el a descris ca fiind „tendințele din politicile interne ale Statelor Unite, conduse de Joe Biden și administrația sa”.

„În ceea ce privește chestiunile de securitate internațională, pot vedea inconsecvență și, de fapt, un comportament periculos”, a adăugat președintele croat.

Croația este în NATO din 2009, după invitația oficială la Summit-ul NATO de la București

Milanovic i-a menționat, de asemenea, pe adversarii săi politici: ministrul de Externe Gordan Grlic-Radman, ministrul Apărării Mario Banozic și premierul Andrej Plenkovic.

„Grlic-Radman și Banozic sunt liberi să meargă la Bruxelles. În ceea ce privește armata croată, Croația nu va participa la acest lucru. Nu va ieși nimic din asta. Plenkovic poate amenința Rusia oricât de mult dorește. Croația ar trebui să fugă de asta ca de foc”, a declarat Milanovic.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com