Cu ce trebuie stropiți arborii după ce înfloresc. Amestecul care alungă dăunătorii

Trucul pe care oricine locuiește la casă trebuie să-l știe. Stropirea pomilor este un pas important pe care trebuie să-l respectați dacă doriți să aveți pomi roditori și sănătoși. Iată cu ce se stropesc pomii după înflorire pentru ca aceștia să-și mențină sănătatea și să fie la fel de roditori.

a

Când se realizează stropirea pomilor

Stropirea pomilor se realizează, în general, în lunile februarie sau martie pentru că cele mai multe soiuri de pomi înfloresc la scurt timp după ce ziua devine egală cu noaptea. Este important ca cei care dețin pomi în curte să știe când este momentul propice pentru ca aceștia să fie stropiți, dar și care este amestecul pe care trebuie să-l folosească pentru ca arborii să fie sănătoși și roditori.

„Cel mai important lucru care se poate întâmpla din punct de vedere al bolilor este că pomii de măr, de exemplu, pot avea o serie de boli, cum ar fi tărtăcuța mărului, rugina mărului de cedru și există o nouă boală cu care ne confruntăm, numită Marssonina leaf blotch.

Dacă aceste boli se agravează, pot defolia pomul. Dacă pomul se defoliază, atunci nu mai poate face fotosinteză. Și dacă nu poate face fotosinteză, atunci nu poate crea zaharurile, nutrienții și compușii de care are nevoie pentru a se menține sănătos ca pom sau pentru a produce fructe bune.”, este avertizmentul făcut de către specialiști.

Cu ce trebuie stropiți arborii după ce înfloresc

Specialiștii în domeniu subliniază că este esențială aplicarea tratamentelor tuturor arborilor pentru ca ei să fie feriți de boli și să poată înflori. În gerneral, pomii sunt stropiți cu produse chimice la scurt timp după ce au terminat de înflorit. Fertilizantul folosit cel mai des este reprezentat de un amestecat format din azot, fosfor și potasiu.

Tratamentul trebuie să fie aplicat încă de la apriția primelor frunze, în perioada 15-30 martie. Produsele folosite de aplică fie manual, fie folosind un pulverizator, iar copacii trebuie să fie monitorizați pentru a vă asigura că nu sunt atacați de către produsul chimic folosit.

În principal, selectarea substanțelor potrivite pentru fertilizarea pomilor este influențată de specia lor, vârsta livezii, condițiile climatice ale zonei, dar și de etapa de vegetație. Cele mai întâlnite substanțe utilizate pentru tratamentelor pomilor după stropire sunt:

  • substanțe pe bază de cupru: fungicide
  • substanțele pe bază de ulei horticol: insecticide

sursa: https://redactia.ro/cu-ce-trebuie-stropiti-arborii-dupa-ce-infloresc-amestecul-care-alunga-daunatorii-258634?fbclid=IwAR1iwvIOmRMMJ07u5RkJsDuUD53EqtCX5SVV5iql2LXg2ciz6oum5YaGn4Y

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com