Cum a reuşit să scape cu viaţă românul care a dat nas în nas cu un rechin, la Costineşti. Care a fost norocul bărbatului - RADIO FX NET

Cum a reuşit să scape cu viaţă românul care a dat nas în nas cu un rechin, la Costineşti. Care a fost norocul bărbatului

Mărturiile cutremurătoare ale turiștilor, după ce o româncă a fost ucisă de rechini în Egipt

Într-o perioadă în care atenţia turiştilor români a fost acaparată de cazul femeii ucise de un rechin, în Egipt, iată că o poveste, ce are un final mai bun, vine de mai aproape de noi, de la Costineşti.

Aici, în apele Mării Negre, un bărbat care făcea scufundări a dat nas în nas cu un rechin. Omul este instructor şi se numeşte Dragoş Popescu.

S-a întâmplat în zona epavei de la Costineşti

Întâlnirea cu un exemplar de rechin de talie mică a avut loc o singură dată, în septembrie 2017. Popescu se pregătea să iasă din apă, în zona epavei de la Costineşti, când mamiferul i-a ieșit în cale.

Este vorba despre un exemplar de rechin cu o lungime de aproximativ 1-1,3 metri lungime. Dragoș Popescu a reușit să fotografieze rechinul și să surprindă câteva cadre, deși lumina nu l-a ajutat deloc.

Nu mă așteptam la asemenea întâlnire, şi pentru că eram pe final de prima scufundare.Am fost uimit, nu îmi venea să cred că sunt atât de norocos încât să întâlnesc un rechin în Marea Neagră.

Cu siguranţă a fost o întâlnire norocoasă şi neaşteptată, cu cât rechinii se apropie de ţărm şi trăiesc pe fundul mării.

Speciile de rechin din Marea Neagră nu trec de 1,80 metri lungime şi nici nu sunt periculoase întrucât nu atacă omul. Eu atunci mă aflam cam la o adâncime de 10 – 20 de metri, iar în acea zonă fundul mării coboară până la 32 – 34 metri“, a declarat instructorul.

Cât de periculos e „câinele de mare”?

Câinele de mare (squalus acanthias) este singura specie de rechini care trăiește în Marea Neagră. Se ferește de interacțiunea cu omul și nu-l atacă, având o dimensiune redusă. Aşa a reuşit şi instructorul să scape cu viaţă.

Populația de rechini din Marea Neagră este în este în scădere, din cauza pescuitului excesiv

Sursa: https://redactia.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com