Cum a scăpat cu viață un șofer român al cărui TIR cu ajutoare a fost capturat de ruși în Ucraina. Ce l-a ajutat într-un moment dificil

Rușii au capturat un camion cu ajutoare pentru ucraineni, condus de un șofer român. Deși au furat toate alimentele, medicamentele și alte produse, l-au lăsat pe bărbat în viață.

a
Cum a scapat cu viata un sofer roman al carui TIR cu ajutoare a fost capturat de rusi in Ucraina Ce la ajutat intrun moment dificil

De ce l-au lăsat rușii pe șoferul român în viață. Sursa foto (ilustrativ): Consiliul Județean Maramureș

Noi detalii ies la iveală despre războiul din Ucraina. Un șofer român care s-a dus în țara vecină cu un camion încărcat cu ajutoare pentru civili a fost lăsat de ruși să scape cu viață, după ce aceștia i-au furat toate produsele din autovehicul.

De ce l-au lăsat în viață rușii pe șoferul român

O situație de acest tip a avut loc în Harkov. Deși puteau să-l omoare, soldații ruși l-au lăsat în viață pe conducătorul auto și să plece mai departe (cu camionul gol-n.r), tocmai pentru că este român.

Cazul a fost dezvăluit de europarlamentarul USR Vlad Gheorghe. El precizează că, în prezent, un pașapor românesc ”este aur în Ucraina”.

”Un paşaport românesc în perioada asta e aur în Ucraina. Poţi să treci graniţa, poţi să pleci din ţară, poţi să faci multe lucruri. Chiar am o poveste pe care mi-au spus-o colegii noştri voluntari zilele trecute. Au trimis un camion care a fost capturat de ruşi.

Noi nu trimitem armamament, doar alimente, medicamente şi produse de igienă personală. Asta-i tot ce trimitem. Camionul respectiv a fost oprit de ruşi, au fost furate produsele. Dar pentru că acel camion avea numere româneşti şi şoferul avea paşaport românesc, nu i-au făcut nimic.

E emblematică imaginea asta: un camion special cu ajutoare trimis cu un şofer român spre Harkov a fost oprit de ruşi, a fost furat, dar şoferul a fost lăsat să se întoarcă cu camionul gol.

Dacă nu avea paşaport românesc, şoferul ar fi fost împuşcat, iar camionul ar fi fost furat cu totul. Deci scăparea şoferului a fost paşaportul românesc”, a mărturisit europarlamentarul Vlad Gheorghe, scrie News.ro

Autoritățile române, criticate pentru că nu au acționat rapid în ajutorarea refugiaților ucraineni

De asemenea, Vlad Gheorghe critică autoritățile române pentru că nu au acționat rapid în ajutorarea refugiaților ucraineni. El a subliniat că ONG-urile s-au implicat mai mult.

”Autorităţile din România nu au fost nicăieri şi nici acum nu fac mare lucru. Să spunem foarte clar. În prima săptămână, nu au fost la graniţă. Au apărut după o săptămână, când deja lucrurile se cam stabilizaseră datorită ONG-urilor.

Dacă nu erau voluntarii şi asociaţiile, am fi avut o problemă umanitară uriaşă în România. Repet, autorităţile nu au fost nicăieri. După o săptămână, Raed Arafat a ieşit să zică că avem de toate”, a mai declarat Vlad Gheorghe.

Sursa : https://www.fanatik.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com