Cum arată amploarea defrișărilor din Valea Sadului – Dezastru ecologic

Dezastrul ecologic pe Valea Sadului în județul Sibiu: voluntarii Greenpeace au publicat imagini care arată versanți cu păduri defrișate în zona munților Cindrel iar activiștii de mediu susțin că există opt exploatări ilegale în zonă.

a

Suntem pe Valea Sadului, în județul Sibiu, în amonte de Gura Sadului și în spate avem resturile unei exploatări forestiere. S-a tăiat, s-a ras, i suprafață probabil de un hectar și jumătate, dar pe o pantă foarte mare. Normativele prevăd astfel de tăieri pe pante mai mici.”, spune consultatul Greenpeace O. Berceanu.

Valea Sadului e la doar 30 de km de Sibiu și este o zonă căutate de iubitorii de drumeții montane. Voluntarii Greenpeace spun că, acum, nu numai aspectul văii a fost grav afectat, ci și speciile de plante și animale din zonă.

Pe de altă parte, autoritățile din domeniu spun că toate avizele legale au fost obținute. Micile abateri constatate la controale au fost amendate cu 6000 de lei și confirmă că din codri n-au mai rămas decât cioturi.

Menționăm că, în anumite situații (doborâturi de vânt, atacuri ale dăunătorilor), tratamentul tăierilor rase este permis pe suprafețe mai mari de 3 hectare. Conform prevederilor Art. 29 (3) din Codul Silvic, în situația apariției de produse accidentale, mărimea parchetului este determinată de mărimea suprafeței pe care s-a manifestat factorul dăunător și de modul de intervenți pentru înlăturarea efectelor generate de acesta.”, precizează Romsilva.

Direcția Silvică Sibiu a început o anchetă pe teren și directorul de la Direcția Silvică Sibiu a spus următoarele: „Mie sesizările mi se par mult prea exagerate, dar, începând din dimineața asta, am trimis o echipă destul de mare în teren și nu mă pot pronunța sau nu ne putem pronunța decât în momentul în care avem rezultatele exacte de acolo.

Potrivit reprezentanților Greenpeace, ceea ce se întâmplă pe Valea Sadului este un adevărat dezastru ecologic și cer intervenția de urgență a Ministerului Apelor și Pădurilor.

Sursa: digi24.ro

Sursa: https://tonypoptamas.eu/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com