AD

Uncategorized

CUM NE AFECTEAZĂ SĂNĂTATEA AMBALAJELE ALIMENTARE DIN METAL?

todaymai 23, 2021 7

Background
share close
AD
AD

Una dintre marile amenințări despre care auziți atunci când e vorba de mâncarea ambalată în cutii de metal este botulismul, o afecțiune paralitică provocată de bacteria Clostridium botulinum. Această boală își face apariția tot mai rar, însă există un alt pericol în cutiile metalice care, prin adiție, poate provoca un nivel de toxicitate mare în organism și o șubrezire a imunității.

În cazul cutiilor metalice de tip conserve se va petrece o fuziune a substanțelor periculoase în produsul alimentar, dacă aceste cutii sunt lovite și deformate. Locul în care forma conservei se modifică, prin lovire sau prin presiunea unor greutăți, își pierde stratul protector și începe să emane particule de metal – aluminiu sau altele.

Procesul este avansat atunci când în conservă se află alimente cu nivel ridicat de aciditate, precum suc sau pulpă de roșii, piure de mere, ananas dar și preparatele condimentate din abundență. Un indiciu clar că ambalajul metalic a eșuat este însăși gustul produsului: metalic! Pentru a evita orice risc, este de preferat să vă cumpărați conservele în recipiente de sticlă și dacă totuși vă achiziționați conserve în recipiente metalice, aveți grijă să nu fie lovite și deformate.

Continuarea pe pagina 2

AD

Written by: admin

Rate it

Similar posts

Uncategorized

BANCUL DE WEEKEND | „MAMĂ, DISEARĂ NU DORM ACASĂ”

– Mamă, diseară nu dorm acasă. – Aoleu! Dar unde dormi, puiule? – Dorm la una. – Nu îmi vine să cred ce spui. Așa te-am crescut eu? – Mamă, am 40 de ani! – Hai acasă, că îți face mama piure cu copănel. – Și cu sosuleț? – Și […]

todayianuarie 19, 2024 10


AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com