AD

ACTUALITATE

Cum ne protejăm de variola maimuței? Ministrul Sănătății: Recomand utilizarea prezervativului sau chiar abstinența

todayiunie 20, 2022 1

Background
share close
AD
AD

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că cele mai buni măsuri de prevenție pentru a nu contacta variola maimuței sunt folosirea prezervativului sau chiar abstinența.

Alexandru Rafila face aceste recomandări în contextul în care, susține ministrul Sănătății, variola maimuței se transmite prin secreții.

„Aş vrea să fac şi eu o clarificare pentru că eu am dat un interviu câtorva colegi odată la Parlament, apropo de acest subiect, legat de variola maimuţei. Eu am recomandat utilizarea prezervativului sau chiar abstinența, în situația raporturilor cu persoane întâmplătoare, necunoscute. Nu se referă la o viață fără riscuri. Am dat o astfel de recomandare, în mod evident, fiind vorba de o boală care se transmite printr-un contact apropiat, prelungit, prin intermediul secrețiilor. Calea de transmitere sexuală este una dintre cele importante la această boală și evitarea relațiilor cu persoane necunoscute este o măsură de protecție individuală. Sunt multe evenimente în toată țara, în Europa și recomandarea aceasta de precauție în alegerea partenerilor cred că trebuie să rămână în vigoare, pentru a ține lucrurile sub control”, a transmis Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, conform euronews.ro.

Referitor la anchetele epidemiologice ale persoanelor confirmate cu variola maimuţei, Alexandru Rafila a precizat: „Aţi văzut că în cazul primei persoane infectate s-a găsit şi partenerul acelei persoane, care şi el la rândul lui era infectat. Pe măsură ce lucrurile astea progresează, se înmulţeşte numărul de cazuri, vă daţi seama că intrăm într-un soi de rutină şi în cazul acestei boli. Gândiţi-vă ce s-a întâmplat când au fost primele cazuri de infecţie cu noul coronavirus. Ulterior, anchetele epidemiologice, investigarea a devenit ceva curent, de rutină şi probabil că aşa se va întâmpla şi în acest caz. Însă, repet, e sezonul estival, sunt multe evenimente în toată ţara, în Europa şi recomandarea aceasta de precauţie în alegerea partenerilor cred că trebuie să rămână în vigoare pentru ca să putem să ţinem lucrurile sub control”.

Sursa: https://stirileprotv.ro/

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com