Cum reușesc merele să purifice organismul și să combată tumorile

Bune-s toate, fiecare dintre ele ascunde comori de vitamine şi substanţe benefice organismului. Dar ca mărul nu-s!

a

Banalele mere, vândute de vreo bătrânică la tarabă, au calităţi deosebite şi proprietăţi excepţionale, nu degeaba se spune că “un măr pe zi ţine doctorul departe de casă”. Prima regulă este să le cumpărăm de la ţărani, direct de la producători, sunt mai urâţele, neregulare ca formă, neplăcute ochiului, dar sunt cele mai sănătoase şi gustoase mere.

A doua regulă este să le consumăm cu tot cu coajă, veţi vedea imediat de ce, desigur numai după ce mărul este spălat foarte bine, cu apă calduță.

Ce conţin merele?

În primul rând vitaminele A, B1, B2, C, fosfor, potasiu şi fier. La acestea se adaugă fibrele. Un singur măr pe zi asigură 20% din necesar, ducând astfel la o bună funcţionare a intestinelor, nenumărate studii arată, de altfel, că se evită în acest mod simplu apariţia cancerului de colon.

Mai mult decât atât, merele conţin flavonoizi şi polifenoli, substanţe active împotriva oricărei forme de hepatită şi care împiedică apariţia tumorilor la ficat.

Este important să consumăm merele cu tot cu coajă pentru că acolo se găsesc majoritatea substanţelor care luptă şi împotriva diabetului, reglând activitatea pancreasului.

Dar substanţa cea mai importantă pe care o conţin merele se numeşte quercetina, un flavonoid foarte puternic, studiile demonstrând că blochează dezvoltarea oricărui tip de cancer. Este atât de puternică încât blochează efectiv alimentarea cu sânge a formaţiunilor tumorale, destinate astfel, la eliminare treptată.

Merele conţin antioxidanţi, necesari pentru întărirea imunităţii, dar reuşesc să coboare şi nivelul colesterolului, curăţă arterele şi previn apariţia bolilor cardiovasculare.

Sunt utile şi împotriva osteoporozei, există studii care au demonstrat că polifenolii din mere blochează distrugerea masei osoase, proces care demarează în special la femei, odată cu instalarea menopauzei.

Sucul de mere combate guta, adică retenţia de uree în sânge, ajutând la eliminarea tuturor reziduurilor şi la purificarea organismului.

Pentru cei care suferă de probleme grave de sănătate sunt indicate curele cu mere, foarte simplu de urmat, de altfel: minim 500 grame zilnic, consumate înainte de mese.

Cei care vor să rămână sănătoşi este bine să consume minim un măr sau două pe zi.

Căutaţi, deci, să cumpăraţi mere ţărăneşti, chiar în cantitate mai mare, aceste fructe sunt rezistente şi-şi păstrează calităţile timp îndelungat.

Vă veţi asigura astfel că aveţi mereu la îndemână această comoară ce ne-a fost dăruită şi pe care, de prea multe ori, o ignorăm pe nedrept.

Dacă vrei să afli mai multe despre beneficiile fructelor, citește și articolul Gutuia – fructul cu 100 de proprietăți curative, publicat pe site-ul AQUI AHORA aici.

Articol scris de Iuliana Zamfir

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com