Cum s-a format, de fapt, cascada Bigăr. Monumentul naturii s-ar fi prăbușit din cauze naturale

Cascada Bigăr este una dintre cele mai frumoase cascade din țara noastră, un punct de atracție deosebit atât pentru turiștii români cât și pentru cei din afara țării. Din păcate, luni, 7 iunie 2021, impresionanta cascadă s-a prăbușit, iar momentul a fost filmat și a devenit viral pe Internet.

a

Cum s-a format cascada Bigăr

Totul a pornit de la Izvorul Bigăr, cunoscut și sub denumirea de Izbucul Bigăr, un izvor puternic, alimentat de un curs de apă subteran ce străbate peștera cu același nume din Munții Aninei. După circa 200 m, apa izvorului, care este bogată în calcar se varsă în râul Miniș de pe un prag stâncos, formând o cascadă de tuf calcaros, ce poartă numele de Cascada Bigăr.

Paralela 45 nord trece pe lângă această cascadă, fapt marcat în teren printr-un panou geografic.

Peste ani, cascada Bigăr – considerată monument istoric, a devenit punct de atracție și este vizitată anual de peste 100.000 de turiști. A fost introdusă, de-a lungul timpului, în mai multe topuri a celor mai spectaculoase cascade din întreaga lume.

De ce s-a prăbușit cascada Bigăr

Luni, 7 iunie 2021, a fost o zi tristă pentru România, pentru iubitorii de natură. Cascada Bigăr este un adevărat monument al naturii, iar faptul că s-a prăbușit i-a întristat atât pe cei care au reușit să o vadă în realitate, cât și pe cei care o aveau pe lista de obiective.

Cum s-a format cascada Bigăr, cea care s-a prăbușit luni, 7 iunie 2021

Vezi VIDEO aici

Momentul prăbușirii a fost filmat și publicat pe pagina de Facebook a Romsilva. Iată explicația oferită de către reprezentanții Romsilva:

Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, s-a prăbușit astăzi din cauze naturale. Travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp, au crescut în dimensiuni și greutate, iar astăzi a cedat sub propria greutate. Colegii noștri sunt la fața locului, iar zilele următoare vom reveni cu mai multe amănunte și imagini, a transmis Romsilva. 

Pe Internet au apărut mai multe speculații legate de prăbușirea cascadei Bigăr, care ar avea legătură cu o păstrăvărie construită în zonă. Romsilva respinge aceste informații și spune că Păstrăvăria Valea Miniș a fost construită în perioada 1986-1988, inclusiv o lucrare de captare pe izvorul Bigăr, iar în ultimii 33 de ani nu s-a mai efectuat nicio lucrare suplimentară, deci nu aceasta este cauza prăbușirii cascadei.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com