AD

ACTUALITATE

Cum să ne ferim de răceală şi gripă în sezonul rece. Alimentele care ajută la creşterea imunităţii

todaynoiembrie 14, 2019 9

Background
share close
AD
AD

Medicii ne învaţă cum se ne ferim de gripă şi răceală în sezonul rece, dar mai ales ce alimente trebuie să consumăm pentru a creşte imunitatea organismului.

Tu ştii care e diferenţa dintre răceală şi gripă?
Deşi, la prima vedere, răceala şi gripa au manifestări comune, fiecare are particularităţi ce le diferenţiază una de cealaltă.
Astfel, încă de la debut, organismul oferă semnale distincte ce ajută la deosebirea acestor două tipuri de viroze respiratorii, iar pacientul poate lua din timp  măsurile corecte de combatere şi diminuare a simptomelor.
Principalul mod de diferenţiere a răcelii şi gripei constă în faptul că cea dintâi afectează pe o durată mai scurtă şi într- un mod mai puţin agresiv organismul decât gripa, care are o durată de manifestare lungă şi poate prezenta episoade severe de afectare a organismului. Astfel, corpul este supus unui efort susţinut de a lupta împotriva gripei, iar imunitatea poate fi pusă în pericol.

Care sunt alimentele anti-gripă în sezonul rece:
-Fructele conţin vitamine şi minerale, iar în sezonul rece pentru a ne feri de răceală şi gripă trebuie să consumăm cinci porţii pe zi. Kiwi are de două ori mai multă vitamina C decât o portocală şi fereşte organismul de apariţia diferitelor infecţii. Este important în această perioadă să consumăm kiwi, portocale, mandarine şi lămâi.
-Proteinele sunt extrem de importante în această perioadă, aşa că din alimentaţia zilnică nu trebuie să vă lipsească carnea, peştele, laptele, brânza, soia, dar şi tofu.
-Ceapa ajută la detoxifierea corpului în sezonul rece şi are un efect antispetic.
-Spanacul este bogat în vitaminele K, A, B, C şi E, dar şi în potasiu, fosfor, zinic, acid folic şi fier. Consumat odată pe săptămână vă poate feri de viruşi şi bacterii.
-Morcovii sunt bogaţi în vitamina A.

Medicii au mai declarat că în sezonul rece este indicat să consumăm o cană de ceai pe zi. „Ajută organismul să combat frigul şi ne oferă şi o energie aparte. În sezonul rece este indicat să consumăm o cană de cafea sau de ciocolată caldă“, a mai precizat medicul Iuliana Matei.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com