AD

HOROSCOP

Cum sunt afectate zodiile de solstițiul de iarnă

todaydecembrie 19, 2017 7

Background
share close
AD
AD

Solstițiul de iarnă are loc pe 21 decembrie 2017. Această dată marchează, de fapt, începutul iernii din punct de vedere astronomic. Pe 21 decembrie, vom avea cea mai scurtă zi din an.
Iată cum sunt afectate zodiile de acest fenomen:

Berbecii și Taurii vor fi înconjurați de niște unde energetice speciale. Vor fi foarte spirituali în această perioadă și vor face tot posibilul să se detașeze de problemele din trecut.

Acești nativi încep iarna astronomică cu mai multă încredere în propriile lor forțe și vor reuși să își stabilească priorități interesante.

Gemenii și Racii vor fi cumva la polul opus. Gemenii vor fi foarte joviali, în apele lor, pe când Racii vor fi ceva mai timorați, mai sensibili, mai izolați de restul lumii.

Leii și Fecioarele au parte de o serie de surprize în această perioadă. Leii vor face pace cu trecutul, în timp ce Fecioarele vor încerca să îl înțeleagă prin noi și noi metode.

Fecioarele devin mai puternice în această perioadă și vor reuși să definitiveze o serie de planuri, de dorințe pe care vor să le îndeplinească în anul 2018.

Balanțele și Scorpionii trebuie să învețe că dragostea adevărată nu apare din senin. De altfel, Balanțele au toate șansele să se îndrăgostească începând cu data de 21 decembrie.

Scorpionii devin mai ponderați, după ce au observat că temperamentul lor nu ajută întotdeauna colectivul din care fac parte. Uneori e bine să aibă grijă la tonul și comportamentul lor.

Săgetătorii și Capricornii au parte de o perioadă ceva mai complicată, în sensul că vor fi nevoiți să muncească foarte mult, chiar dacă mai e puțin timp până la sărbătorile de iarnă.
Săgetătorii se vor confrunta și cu tot felul de probleme de familie, iar Capricornii vor avea parte de câștiguri financiare dacă vor ști cum să abordeze dificultățile la locul de muncă.

Vărsătorii și Peștii sunt alți nativi care trebuie să aibă grijă mai mult ca niciodată de sufletul lor. Vor fi extrem de versatili în comportament.

Peștii riscă să între într-un con de tristețe, însă dacă îi va păstra aproape pe cei dragi, vor uita de toate problemele, indiferent de natura lor.

Ce tradiții și superstiții avem la Solstițiul de iarnă
In cultura romaneasca exista o serie de traditii si superstitii la solstitiul de iarna. Multe dintre obiceiurile care se respecta pe 21 decembrie sunt aducatoare de sanatate si noroc.

Incepand cu 21 decembrie, de la ora 21 si 44 de minute, noaptea va incepe sa descreasca, iar ziua va deveni tot mai lunga. Din 22 decembrie ziua se mareste, iar in legatura cu acest eveniment se respecta mai multe traditii.

Din punct de vedere astronomic, fenomenul este explicat in felul urmator. Axa Pamantului se inclina fata de planul orbitei cu aproximativ 66 de grade. Inclinarea fata de Ecuator va fi, astfel, de 23 de grade.

Atunci cand au loc solstitiile, se spune ca lupii ies si striga la luna. Activitatea lunii atinge nivelul maxim, iar Soarele straluceste la capacitatea minima. Luna are o influenta deosebita asupra noastra. Se spune ca in noaptea solstitiului ne vin cele mai bune iei, iar gandurile noastre bune se materializeaza in perioada imediat urmatoare.

Stramosii nostri se urcau pe munte cu tortele aprinse in noaptea de 21 sau 22 decembrie ca sa intampine rasaritul soarelui. Petrecerile tinut in jurul focului, jocul creat la focurile de tabara aveau rolul de a scoate spiritele rele din oameni sau din locuinta. E bine sa aprinzi o lumanare in seara de 21 sau sa faci un mic foc in curte ori in fata blocului. Acest foc este unul de purificare.

In vechime, oamenii imparteau frunze de laur si smochine, iar in trecutul apropiat, turta dulce a devenit produsul care ii bucura pe copii. Se spune ca e bine sa dai de pomana in aceasta zi, sa faci cadouri copiilor si batranilor nevoiasi. Cei care fac asta vor avea sarbatori lipsite de griji.

5 moduri simple și eficiente de creștere a productivității

 

În lumea agitată de astăzi, suntem supraîncărcați cu o mare cantitate de sarcini, dintre care fiecare pare a fi urgentă. Problemele și provocările care necesită atenția noastră imediată apar ca toasturile la fiecare două minute, forțându-ne să amânăm lucruri mai puțin urgente pentru mâine sau chiar mai târziu. Chestia este că mâine vor apărea alte probleme mai importante, ceea ce ne va face să amânăm din nou termenele și, astfel, aproape imposibil să facem față cu avalanșa lucrurilor pe care trebuie să le facem.

Din fericire, potrivit autorului “The Small BIG”, Steve J. Martin, există o soluție. El susține că și cele mai mici schimbări pot aduce rezultate semnificative în sporirea eficienței noastre în rezolvarea problemelor și, mai important, ne mențin foarte motivaţi.

Când avem de-a face cu sarcinile imediate, credem greșit că, odată ce am terminat, vom avea mai mult timp să facem ceea ce am amânat. De multe ori nu terminăm acea sarcină este doar una din milioanele de sarcini care îi vor lua locul. În final, vom fi la fel de ocupați și în viitor, așa cum suntem în acest moment.

Pentru a rezolva această problemă, stabiliți-vă termeni mai stricţi decât de obicei. De exemplu, există un studiu care arată că, dacă oamenii au un voucher de cadouri care expiră în trei săptămâni, este de 5 ori mai probabil să o folosească decât dacă expiră în două luni. Deci, dacă aveți o sarcină care trebuie finalizată până în decembrie, încercați să vă acordați un termen de două săptămâni de acum înainte pentru a o face.

Unul dintre cele mai importante lucruri care ne menţine este motivația. Întrebarea este ce menține motivaţia: concentrându-ne pe progresul deja încheiat sau pe efortul rămas? Există un singur test rapid care vă poate ajuta să răspundeți la această întrebare. Care dintre următoarele afirmații sună mai bine?

Aţi finalizat deja 20% din sarcină.
Aveți 80% din sarcină rămasă.
Ești la doar 3 ștampile distanță de o ceașcă de cafea.
Aveți 7/10 timbre pe drumul spre o ceașcă de cafea.
Este mult mai probabil să alegem opțiunile A decât B, nu-i așa? Cercetătorii explică cu ușurință acest lucru afirmând că oamenii sunt, de obicei, mai motivați dacă se concentrează pe cea mai mică zonă, indiferent dacă este vorba de progresul realizat sau de eforturile care rămân încă.

Putem ușor să fim motivați, amintindu-ne că suntem deja 30% gata sau că avem doar 20% din greutatea pe care intenționăm să o pierdem.

Cu toate acestea, dacă avem încă dificultăți în găsirea motivației sau evitarea amânării și nimic nu pare să fie soluția problemei, întoarcerea este o idee bună. Și prin aceasta cercetătorii spun un pas fizic înapoi de la masă sau în zona noastră de lucru. Studiul a arătat că înclinarea face ca percepția noastră de dificultate să crească, în timp ce crearea distanței fizice ajută la privirea problemei din unghi diferit, simplificând-o.

Un alt truc eficient poate fi concentrarea asupra gestionării energiei în funcție de ritmurile noastre zilnice. Este mai bine să ne asigurăm că facem cea mai importantă lucrare în cel mai productiv moment al zilei. Este mai eficient să programați o pauză pentru acel moment al zilei când nu ne simțim productivi deloc.

Timp de mulți ani, cultura locului de muncă a încercat să facă pe oameni să lucreze cât mai mult cu putine pauze. Mai târziu, a fost destul de absorbit în mentalitatea noastră, iar acum o facem noi înșine, începând devreme, terminând târziu sau sacrificând sfârșitul săptămânii. Dar cercetările arată că cei mai buni lucrează mai puține ore decât cei mediocri. Secretul este în planificarea lucrărilor, astfel încât prioritățile noastre de top să se încadreze în vârfurile noastre energetice, lăsând probleme mai puțin importante pentru perioadele de down-time.

Tony Schwartz, cercetător în domeniul psihologiei muncii, susține că puțini dintre noi se pot concentra mai mult de 90 de minute. El sugerează că lucrează în “sprinturi” de o oră și jumătate, făcând pauze scurte între ele. Dedicați aceste pauze pentru a vă deplasa, pentru a face o ceașcă de ceai sau cafea și, eventual, pentru a face un exercițiu de respirație. El sugerează chiar și așa-numitul “somn de cafea” după o serie de mai multe “sprinturi”: Beţi o ceașcă de cafea și un pic de dulce si vă poate ajuta sentimentul de revigorat și plin de energie atunci când loveşte cofeina.

Trebuie să ținem cont de faptul că oprirea este la fel de importantă ca începutul, iar șederea zilnică poate fi dăunătoare pentru sănătatea noastră generală. Deci, când se termină 90 de minute, ar fi bine să ne folosim de acel moment pentru a ne întinde puțin și pentru a ne mișca.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com