Cum verifici dacă pepenele roșu este copt, fără să-i faci dop

Pepenele roșu este unul dintre cele mai consumate fructe în perioada sezonului cald. Fiind răcoritor, hidratant și extrem de gustos, pepenele roșu este gustarea perfectă. Totuși, fiind învelit în coajă, există posibilitatea de a cumpăra un pepene deja trecut sau necopt, așa că vă prezentăm câteva modalități simple de a descoperi pepenele perfect, fără a-l secționa.

a

Cum poți verifica dacă pepenele este copt

Fie că sunteți în piață, fie că sunteți la supermaket, trebuie să țineți cont de câțiva factori importanți atunci când alegeți un pepene.

Sunetul pepenelui

Deși poate părea ciudat, cel mai folosit truc pentru alegerea pepenelui corect este testul sunetului. Astfel, atunci când bateți în coaja acestuia, trebuie să auziți un ecou. În plus, dacă apăsați cu putere pe fruct și acesta scoate sunetul de pârâit, atunci pepenele este foarte copt și foarte dulce și probabil va pârâi și atunci când îl veți secționa.

Greutatea pepenelui

Un pepene copt va avea o greutate mai mare, deși poate părea mai mic decât alte bucăți. Acest fapt este datorat cantității mai mari de apă regăsită într-un pepene copt. Astfel, un pepene mai greu poate fi un indiciu că este copt, dar nu este sec în interior. Pepenii trecuți nu vor avea aceeași greutate, deși vor fi de dimensiuni mai mari, în unele situații, având miezul sec.

Cum verifici dacă pepenele roșu este copt, fără să-i faci dop

Ce reprezintă pata galbenă de pe coaja pepenelui

Existența petei galbene

Se spune, în popor, că pepenii care au o pată galbenă pe coajă sunt copți. Totuși, pata galbenă are o explicație foarte logică. Apariția petei galbene marchează partea pe care a stat pepenele pe pământ și care nu a fost expusă la lumină. În cazul în care pepenele nu are această pată galbenă, atunci înseamnă că nu a fost expus la soare destul și că nu este copt.

Codița pepenelui

Unul dintre cele mai importante sfaturi este să nu cumpărați niciodată pepeni care au codița verde. Codița pepenului copt cade, de obicei, de la sine, așa că existența ei sugerează că pepenele nu este copt.

Coaja pepenelui

Căutați, întotdeauna, un pepene cu o coajă sănătoasă, tare și mată. De asemenea, coaja trebuie să aibă aspect cerat, să fie rotundă și fără deformații. Astfel, aveți un semn care vă anunță că pepenele este copt.

În grădină

În cazul în care ați cultivat pepeni roșii în grădină și doriți să știți când sunt copți și gata de consum, căutați cârcelul fructului care se prinde de vrej. Dacă acesta este uscat, atunci pepenele este copt. De asemenea, apariția petei galbene de pe coajă este un alt semn că pepenele este copt.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com