Cutremur în România, în urmă cu câteva minute. L-ați simțit?

A fost, din nou, cutremur în țara noastră. Seismul a fost înregistrat la orele 14.20, de către Institutul Național de Cercetare. Și luni, 5 iulie, a fost cutremur în țara noastră. Seismul s-a produs la ora 21.27, ora României, în zona seismică Vrancea, Buzău.

a

Cutremur în România, marți, 6 iulie, ora 14.20

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 83km E de Brasov, 93km NE de Ploiești, 103km S de Bacău, 110km V de Galati, 111km NV de Brăila, 142km N de București, 167km NE de Pitețti, 182km SV de Iași, 196km E de Sibiu, 207km N de Ruse.

Seismul a avut magnitudinea de 4.4 pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 80 de kilometri.

Luni, 5 iulie, un alt cutremur s-a produs în România, în zona seismică Vrancea, Buzău. A fost un cutremur mai slab decât cel de astăzi, cu magnitudinea de 3,2 pe scara Richter, produs la adâncimea de 148 de km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 67km E de Brașov, 87km NE de Ploiești, 105km S de Bacău, 126km V de Galați, 127km V de Brăila, 141km N de București, 155km NE de Pitești, 180km E de Sibiu, 187km SV de Iași, 205km N de Ruse.

Cu privire la valul de seisme din ultimele luni, seismologul Gheorghe Mărmureanu a afirmat într-un interviu din 2020 că vom tot avea parte de seisme mici, care nu sunt periculoase, dar că ar trebui să ne așteptăm la un cutremur major în 2040.

Aceste cutremure de suprafață, din zona Vrancea, din care face parte și județul Vaslui, nu sunt periculoase. Oricum am mai declarat că nu ne putem aștepta la un cutremur mare în România până în 2040. Vor fi multe cutremure din acestea mici, am mai avut acum câteva săptămâni și o să mai avem. Nu au nici o relevanță, deoarece cutremurele vrâncene sunt periculoase când au 7- 8 grade pe scara Richter, spune renumitul seismolog.

Știre în curs de actualizare

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com