Dan Negru, anunț important la sfârșit de an. “O mare televiziune concurentă m-a invitat să povestesc despre cele 18 Revelioane”

Dan Negru, anunț important la sfârșit de an. Realizatorul tv a postat un mesaj pe contul de socializare, în care le-a împărtășit fanilor că zilele acestea este invitat în cadrul unei emisiuni de la un post concurent.
Dan Negru va prezenta anul acesta cel de-al 18-lea Revelion la Antena 1. Este unul dintre cei mai iubiți și longevivi realizatori tv.
“E primul an în care o mare televiziune concurenta m-a invitat să povestesc despre cele 18 Revelioane pe care le-am făcut la televizor. E un semn de normalitate! Cu niște ani in urma am fost aproape de o amenda interna doar pentru ca am pronunțat numele altei tv într-o emisiune. Lumea e in mișcare, spre normalitate.Am multe povești din revelioane dar una, haioasa, cu Basescu, le întrece pe toate…Deocamdata, doar fotografia.( în plan secund, roscata Raduleasca chicoteste) #soon”, a scris Dan Negru.
Se împlinesc 28 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, care a început la Timișoara, acolo unde prima victimă a fost o femeie care a sfârșit sub roțile unui TAB. Dan Negru a transmis un mesaj care cuprinde numele a 40 de victime care au sfârșit tragic la Revoluția din 1989.

a

sursa:libertatea.ro

10 lucruri pe care nu le știai despre Primul Crăciun

“Acesta este sezonul în care cântă colindătorii, sunt decorate casele, se creează scene de naștere, iar cărțile de Crăciun încep să inunde cutiile poștale, fiecare cu o scenă diferită de” Primul Crăciun “. S-ar putea să fiţi șocat să descoperiţi că multe dintre detaliile despre care ați ajuns să credeți despre primul Crăciun al istoriei sunt complet inexacte. Colindele și companiile de cărți de Crăciun au greșit. Pentru a vă pune într-o stare de spirit festivă (precum și pentru a corecta câteva neînțelegeri istorice), aici sunt zece lucruri despre care probabil nu știați despre primul Crăciun.

Nu s-a întâmplat în decembrie

Probabil că Isus na fost născut pe 25 decembrie. De fapt, probabil că nu s-a născut în decembrie. Biblia menționează păstorii păstrând pășunile lor pe câmp. Decembrie în Israel ar fi fost rece; câmpurile ar fi fost neproductive, iar oile au fost probabil coralate. Păstorii de obicei își păstrau turmele pe câmp în timpul sezonului de primăvară. Deci, cum a ajuns Crăciunul pe 25 decembrie? Cele mai vechi estimări înregistrate datând de la nașterea lui Hristos provin de la Clement din Alexandria (circa 200 de ani AD). El a menționat diferitele grupări care au identificat data nașterii lui Isus în 21 martie, 15 aprilie, 21 aprilie sau 20 mai. Prima menționare a zilei de 25 decembrie ca ziua de naștere a lui Isus nu a fost decât până la mijlocul secolului al IV-lea, 25 ca Natus Christus în Bethleem Judeae sau “Hristos s-a născut în Betleemul Iudeii”. O teorie populară despre originea Crăciunului este că primii creștini au furat data de la un festival al soarelui roman, care a avut loc la sfârșitul lunii decembrie. S-a sugerat că aceasta a fost o încercare deliberată de a răspândi Crăciunul și creștinismul în întregul Imperiu Roman. Această teorie are însă numeroase probleme, deși scriitorii creștini timpurii precum Irenaeus și Tertullian nu menționează acest lucru, iar Origen din Alexandria bate în mod deschis sărbătoarea romană a aniversărilor de naștere. Sa propus ca 25 decembrie, un timp de sărbători păgâne, să nu fie aleasă în mod deliberat până în secolul al XII-lea. În timp ce această teorie populară pe social media, cercetătorii de astăzi recunosc probleme serioase cu ea. Întrebarea rămâne: De ce 25 decembrie? Tertulian a înregistrat un calcul în care data nașterii lui Isus a fost 25 martie. Acesta a fost mai târziu sărbătorit ca o sărbătoare care comemora concepția lui Isus, spre deosebire de nașterea Lui. Mai mult, sa sugerat că Isus a murit pe 25 martie, ceea ce a dus la convingerea că El a fost conceput și răstignit în aceeași zi a anului. 25 decembrie este, evident, nouă luni după 25 martie, deci a fost luată ca ziua de naștere a lui Isus. Adevărul este că 25 decembrie a venit de la sărbătorile din Biserica primară, nu din sărbătorile păgâne. Mulți învățați astăzi cred că Isus nici măcar nu s-a născut în decembrie.

Nu era un han

Am auzit cu toții povestea despre faptul că nu există “loc la han”. Într-adevăr, așa spune biblia engleză. Dar în greaca originală (limba în care a fost scris Noul Testament), cuvântul kataluma, tradus ca “han”, nu înseamnă neapărat un motel. Este folosit doar de cateva ori in Biblie, iar in alta parte inseamna “camera superioara” sau “camera de oaspeti”. Celebra Cina cea de Taină a avut loc intr-o cataluma. De fapt, există un cuvânt grecesc diferit pentru “han”, care înseamnă un motel sau cazare plătită, dar nu este folosit, deși aceeași scriere evanghelică o folosește în povestea binelui samaritean câteva capitole mai târziu. Casele din secolul I au adesea o cameră principală la parter, unde familia a trăit, și o “cameră superioară” sau “cameră de oaspeți”, unde oamenii care aveau nevoie de cazare puteau rămâne. Era considerată o mare rușine în Orientul Mijlociu de a refuza ospitalitatea cuiva în nevoie. Există o șansă bună ca, dacă nu era loc în “camera de oaspeți”, este pentru că era deja ocupată. Aceasta schimbă întreaga poveste pe care am ajuns să o sărbătorim. Mai degrabă decât să ajungă în Betleem doar pentru a găsi motelul local fără posturi vacante, Maria și Iosif au ajuns în Betleem și au căutat să se cazeze la casa unui membru al familiei. Acest lucru ar fi un lucru natural de făcut în cultura Orientului Mijlociu. Pentru că oamenii se întorceau la casele lor strămoșești pentru recensământ, alți membri ai familiei ajunseseră deja și ocupau camera de oaspeți. Deci unde au stat Maria și Iosif?

Nu era un grajd

Nu există nici o mențiune despre un grajd în povestirile Bibliei despre primul Crăciun. Un grajd este presupus pentru că ni se spune că “l-au pus într-o iesle.” (O iesle este un jgheab al animalului.) Dacă ar exista o iesle, ar fi trebuit să fie într-un loc stabil (sau poate într-o peșteră) unde stăteau animalele, nu? Probabil ca nu. Așa cum am menționat anterior, există o șansă bună ca Maria și Iosif să ajungă în Betleem, orașul natal al lui Iosif, și au căutat să se cazeze la casa unui membru al familiei. Camera de oaspeți era plină, dar ar fi fost o mare rușine să refuze pe cineva la nevoie, mai ales o rudă cu o soție gravidă. Multe familii aveau iesle în casele lor, unde animalele tinere ar fi în siguranţă și calde. Unele dintre ele erau construite în podeaua casei țărănești sau ocupau o cameră mică pe podeaua principală. Din moment ce camera de oaspeți era plină, le-a fost oferită o iesle, acolo unde mama lui Isus a dat naștere . Mai degrabă decât să se întoarcă într-un hambar murdar, Maria și Joseph erau probabil în casa unei rude, înconjurate de cei dragi, când Isus s-a născut și a fost așezat într-o iesle.

Maria nu a dat naștere în noaptea în care a sosit

În citirea noastră occidentală despre povestea de Crăciun, avem impresia că Maria și Iosif au ajuns în Betleem repede și că Maria a născut acea noapte. Adevărul este, probabil, mult mai puțin dramatic. Reportajul real al primului Crăciun spune: “Și s-a întâmplat că atunci când au fost acolo, zilele ei s-au împlinit, ca să fie eliberată. Si ea a nascut fiul ei primul nascut. “Fraza” ca zilele ei au fost indeplinite “este legata de” cand au fost acolo “. Aceasta presupune ca au fost acolo pentru o perioada de timp inainte de a naste. Exact cum Roma nu a fost construită într-o zi. Ar fi trebuit să fie timp pentru toți membrii familiei să călătorească la distanța necesară pentru ca ei să se întoarcă la casele lor strămoșești pentru a fi numărați. Ar fi existat cozi și așteptări, nu foarte diferit de alegerile noastre actuale. Realitatea este că Maria și Iosif erau probabil în Betleem pentru o perioadă lungă de timp, atât înainte, cât și după naștere.

Cei înțelepți nu au ajuns noaptea în care Isus S-a născut

Cei trei înțelepți sunt aproape în fiecare scenă a Nașterii, fiecare purtând un cadou pentru regele nou-născut. Stând lângă păstori, Maria, Iosif și copilul Isus, ei completează povestea primului Crăciun. Ei au spus: “Intr-o casă, ei au găsit copilul împreună cu Maria, mama lui.” Observați două lucruri despre această afirmație: În primul rând, înțelepții au găsit familia într-o casă, nu un grajd. Destul de mult, încă locuiau împreună cu familia lor în Betleem la vremea respectivă sau într-o casă pe care au închiriat-o de atunci. În al doilea rând, au găsit un “copil”. Cuvântul grecesc folosit este nounăscut, adică “copilul”, nu brephos sau “baby”, ca în Luca 2:16. Este de remarcat, de asemenea, că, după ce înțelepții l-au înșelat pe regele Herod, întorcându-se într-un mod diferit, a cerut ca toți copiii din vecinătate, care aveau sub doi ani să fie sacrificați. Acestea indică faptul că Isus a fost un copil și că înțelepții l-au vizitat la un an sau doi ani după nașterea sa.

citeste continuarea pe pagina2>>>

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com