Dan Negru are amintiri negre de Rusalii, povestea care i-a marcat viața definitiv

an Negru este cunoscut pentru sinceritatea sa și modul elegant în care alege să vorbească despre viața  sa personală. Rare sunt ocaziile în care acesta vorbeste de familie și când o face alege cu grijă ce spune.

a

Dan Negru are coșmaruri în fiecare an de Rusalii

Într-unul din rarele momente în care vorbește despre viața sa, Dan Negru și-a amintit de fatidicul an 1951, când chiar în ziua de Rusalii, au fost deportate din Banat peste 12.000 de familii în Bărăgan.

Își amintește de această zi cruntă pentru că și familia lui a avut de suferit și când a ajuns adult a realizat câ rău le-a provocat acea situație.

În noaptea de Rusalii, comuniștii au venit, „au bubuit” în porți și i-au luat pe toți, fără să le spună unde îi duc. Femei, copii, bătrâni, nu conta… I-au băgat în „bou-vagoane”, cum se numeau vehiculele în care se transportau vitele.

Au mers timp de patru zile, înghesuiți, fără să știe unde vor ajunge. Cu toții își făceau nevoile acolo. Erau convinși că vor fi deportați în Siberia.

Apoi, sărmanii s-au considerat norocoși că au fost duși în Bărăgan”, a declarat Dan Negru pentru Fanatik.

Condițiile de trai erau cumplite. Câmpia Bărăganului devenise un amalgam de lagăre de muncă (de fapt, de exterminare), majoritatea fiind concentrate în zonele Ialomița și Galați. În aceste lagăre, „dușmanii poporului” erau îngrămădiți în barăci, iar cei mai norocoși nimereau în bordeie…

Bunicul, într-o altfel de… „Operațiunea Monstrul”, de pază la oala cu lapte

O întâmplare terifiantă petrecută într-un astfel de loc a fost rememorată și de Dan Negru:

„Bănățenii deportați își făcuseră bordeie în pământ. Bunicul mi-a povestit că, la un moment dat, amărâții se duceau și luau lapte de la țăranii din jur, chiar dacă erau încercuiți de armată și n-aveau voie să iasă din zona care le fusese impusă. Ai mei aveau o oală mare, pentru lapte, dar în fiecare noapte provizia dispărea”, scrie Fanatik.ro.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com