Daniel Balaş dezvăluie cât te costă să ajungi preot

Recent, fostul preot a dezvăluit că a plătit 70.000 de euro pentru a ajunge preot și a explicat în ce au constat aceste cheltuieli. Potrivit acestuia, în timpul anilor de liceu, ar fi plătit în jur de 2.000 de euro pentru „cadourile sfinților profesori”.

a

„Plăteam 900 de lei pe lună mâncarea, dar nu o puteam numi mâncare, era ceva de nedescris. Pateuri expirate, gândaci în mâncare, păr, crunt. Ne-au mai costat cadourile sfințiților profesori.

Foarte mulți dintre preoții profesori te așteaptă la examen cu cartea lor pe care trebuie să o cumperi. Le cumperi cărțile Sfinților Părinți, care sunt plagiate, au dosare penale peste dosare penale. Ei sunt niște plagiatori ieftini, și vin la noi și ne vând gogoși și ne bagă cărțile pe care ei nici măcar nu le-au citit, dacă vrem să trecem examenul.

Când ești la parohie, încep taxele să vină. Pentru lumânări, cruciulițe, pentru Sfântul Seminar… Și de aici încep preoții și trag pe voi. Contribuții, taxe, impozite, ajutoare, icoane pictate, Bobotează, Crăciun. Sunt disperați, pentru că din salariul lor ei plătesc și taxe la stat și impozite, și lumânărar, clopotar, dascăl, de toate”, a dezvăluit fostul preot.

Daniel Balaş spune că nu regretă banii daţi, ci doar anii pierduţi care nu se vor mai întoarce. Nu regretă nici faptul că, vremelnic, a fost membru BOR: „Dacă nu treceam prin sistem poate că tânjeam toată viața”.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE