DE CE A FOST ELIBERAT DE FAPT SINGURUL ROMÂN CONDAMNAT LA 99 DE ANI DE ÎNCHISOARE: “A PARTICIPAT LA ACTIVITĂȚI LUCRATIVE ȘI A…”

Șase crime de un sadism ieșit din comun a comis Marius Csampar, pentru care a fost condamnat la 99 de ani de închisoare. A executat 22, iar magistrații aveau să-i aprobe cererea de eliberare condiționată. Asta după ce, în urmă cu doar nouă zile, fusese refuzat de instanță. Cum a fost ajuns Râmaru 2 un om liber? CANCAN.RO are detaliile, în exclusivitate.

Doi judecători treceau peste decizia primei instanțe, care în urmă cu doar nouă zile considerase că Marius Csampar nu merită să fie lăsat în libertate. Astfel, în aprilie 2020, cererea de eliberare condiționată a celui poreclit Râmaru 2 era aprobată. Omul care a luat viețile a șase persoane, ba uneia dintre victime i-a tăiat capul și l-a aruncat în lacul IOR, ieșea din pușcărie după ce executase 22 de ani și cinci luni din cei 99 la care fusese condamnat.

A șasea analiză a comisiei

Cum au ajuns judecătorii să ia o astfel de decizie? CANCAN.RO are răspunsul: datele din motivarea instanței! Pe 6 aprilie 2020, era înregistrată cererea formulată de Marius Csampar, deținut în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin. În motivarea acesteia, criminalul a arătat că îndeplinește condițiile pentru a fi eliberat condiționat, respectiv a executat fracția legală de privare de libertate, se află în regim deschis, efectuează activități lucrative.

”Din caracterizarea aflată la dosar rezultă că petentul are antecedente penale, se află la a șasea analiză a comisiei de propuneri pentru liberare condiționată. Înainte de perioada analizată, a fost sancționat disciplinar de 16 ori și recompensat de 28 ori cu suplimentarea drepturilor. În perioada analizată nu a fost sancționat disciplinar și a fost recompensat o dată cu suplimentarea drepturilor. A îndeplinit recomandările de participare la programele și activitățile de reintegrare socială.

A participat la activitățile lucrative realizând doar 201 de zile de câștig. Pe cale de consecință,  stăruința în muncă nu este o condiție îndeplinită în prezenta cauză”, se arată în motivare.

Care continua deloc bine pentru Marius Csampar. ”Instanța se raportează în primul rând la natura și gravitatea faptei pentru care petentul a fost condamnat, precum și la antecedentele sale penale. Ca atare, instanța reține că fapta pentru care a fost condamnat petentul prezintă un grad de periculozitate socială ridicat, motiv pentru care petentul, aflat în executarea pedepsei închisorii, trebuie să dea dovezi temeinice de îndreptare a comportamentului său pentru a putea beneficia de instituția juridică a liberării condiționate”, scrie în motivare.

💥Pastila Emotionala cu Psiholog Ana-Cristina Babita, + invitat special Fotograf Alex Harabagiu 💥 💥 Subiectul emisiunii: Avantajele si dezavantajele de a avea un business de succes. 💥

”În consecință, prin raportare la aceste aspecte, condamnatul trebuie să aducă dovezi clare în sensul reeducării sale pentru a convinge autoritățile statului că s-a îndreptat și că nu va reitera comportamentul antisocial, împrejurare pe care instanța o apreciază neîndeplinită în prezenta cauză. Pe baza acestor criterii, instanța va respinge, ca nefondată, cererea de liberare condiționată”, a fost decizia magistraților. Csampar a făcut apel, iar peste nouă zile a convins alți magistrați care i-au judecat cererea că întrunește toate condițiile pentru a păși în libertate!

Așa se face că a doua instanță a luat în calcul susținerile apărătorului, cum că „petentul a executat fracția impusă de lege, se află la a VI-a analiză a comisiei, a participat la programele și activitățile socio-educative, a participat la activități lucrative și a fost recompensat”.

Prima reacție a lui Marius Csampar după ce a ieșit din pușcărie

Marius Csampar avea să-și facă un cont pe Facebook, la câteva zile după ce a fost eliberat, și a intrat într-un live. În care i-a transmis un mesaj cu semne de întrebare unei persoane care a comentat decizia magistraților de a-l scoate de după gratii. “Nu e treaba ta dacă am meritat sau nu să mă eliberez. Nu mă pun eu la mintea ta şi nici nu mă voi pune vreodată, dar asta nu înseamnă că trebuie să-ţi faci tu de cap întruna”, i-a spus Csampar.

“Vezi-ți de treaba ta, am văzut că ai o familie frumoasă, să-ți trăiască. Bine, asta nu ca o ameninţare, e ca o urare, înțelegi? Și ca un sfat, să-ți vezi de familia ta. Și lasă-i pe alţii să trăiască cum știu şi cum pot”, a continuat Csampar. Care avea să dezvăluie că locuiește într-un motel al unui prieten al său, care nu-i cere niciun ban. “Totul e frumos şi schimbat. Sper ca, de data asta, să preţuiesc libertatea pentru totdeauna”, a încheiat criminalul.

Marius Csampar a fost eliberat după 22 de ani și cinci luni de închisoare

Mărturiile cutremurătoare ale ucigașului

Marius Csampar a ucis șase oameni, iar la anchetă avea să povestească, pas cu pas, cum a acționat. “L-am apucat cu mâna de cap şi cu mâna dreaptă i-am tăiat complet capul, pe care l-am aruncat în lacul IOR, iar corpul l-am ascuns într-un canal. Locul exact sau mai multe detalii le voi prezenta când voi fi dus la locul faptei”, este declarația lui Csampar din dosar.

”M-am încălecat peste el şi l-am lovit cu una dintre cărămizi în zona capului. În timp ce loveam, mi-a scăpat cărămida din mână şi am luat o altă cărămidă, cu care am continuat să lovesc tot în cap. Am aruncat cărămida în timp ce mă ridicam de pe el, i-am mai dat câteva picioare”, povestea Csampar cum a ucis un alt bărbat.

“E singura de care-mi pare rău. Pentru că nu am vrut să se întâmple asta. N-am vrut s-o omor, am vrut doar să-i iau banii. Mai mult de-atâta, stătusem la ea-n gazdă şi eu am fost nesimţit, fiindcă femeia m-a ajutat cât am stat la ea în gazdă”, e mărturia lui Marius Csampar despre bătrâna pe care, de fapt, ar fi vrut doar s-o tâlhărească.

Sursa: cancan.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com