De ce nu a mai cântat Gabi Luncă muzică lăutărească? Pactul pe care l-a făcut cu Dumnezeu

Lumea muzicii lăutărești a pierdut un alt mare artist, Gabi Luncă. Cântăreața a fost răpusă de coronavirus, vineri noapte la Spitalul din Ilfov. Avea 83 de ani, iar din anul 1992 s-a dedicat doar muzicii religioase. Care a fost motivul?

De ce nu a mai cântat Gabi Luncă muzică lăutărească? Pactul pe care l-a făcut cu Dumnezeu

Gabi Luncă a renunțat în anul 1992 la a mai cânta muzică lăutărească pentru a se dedica celei religioase. Artista a decis să facă acest pas, ca promisiune lui Dumnezeu, după ce i-a cerut să rămână însărcinată. Ceea ce s-a și întâmplat, în 1971. Gabi Luncă l-a adus pe lume pe Emanuel Onoriu.

Gabi Luncă nu a renunțat la muzica lăutărească, imediat aducerii pe lume a fiului ei, Emanuel. Abia în 1992 și-a făcut curaj.

„Eram căsătorită de 7 ani cu Ion Onoriu, dar nu reuşeam să rămân însărcinată. Pe plan profesional, mi-a mers foarte bine şi reuşisem să-mi construiesc o casă foarte frumoasă, în Dămăroaia. Dar degeaba, dacă n-ai copii în casă, care să-ţi râdă, să-ţi plângă… să te facă să te simţi mamă…”, spune artista. Gabi Luncă povesteşte că, într-o zi de vară, ar fi avut „o revelaţie divină”. „Am intrat în camera cea mai mare, am tras obloanele, am stat în genunchi şi am început să zic: «Doamne, dacă exişti cu adevărat, Te rog să faci o minune cu mine, iar această minune să fie un copil. Semnul că mi-l dai Tu, fă să fie băiat. Prin asta voi înţege că Tu mi l-ai dat. Iar eu o să mă pocăiesc” , a povestit Gabi Luncă într-un interviu.

Cele trei fete ale lui Gabi Luncă

După ce a născut un băiat, Gabi Luncă a reușit să mai aibă încă trei sarcini. A mai născut încă trei fete: Estera, Sara şi Rebeca.

”După Emanuel… vedeţi dumneavoastră, noi cerem de la Dumnezeu, dar nu ştim ce cerem. Eu am cerut de la Dumnezeu numai un băiat. După aceea, Dumnezeu mi-a dat încă trei fete”, a mai mărturisit artista răzând, amintud-0și că atunci când o purta în pântec pe Sara, Irina Loghin i-a zis: „Gabi, tu ai înnebunit? Ai dat drumul la sac? Te-ai pus să faci unul după altul? Nu-ţi ajung doi copii?”. Astfel, regretata cântăreață, după ce a născut-o pe Rebeca, cea care a făcut și anunțul decesului ei,  artista s-a rugat lui Dumnezeu „să oprească venirea altor copii”.

Gabi Luncă a fost căsătorită cu  Ion Onoriu. Acesta a murit în anul 1998. Gabi Luncă a decedat, la o zi după ce și Nelu Ploieșteanu s-a dus din această lume și la o săptămână după ce și Cornelia Catanga s-a stins din viață.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com