De ce se închid, de fapt, magazinele de la ora 18. Raed Arafat a spus adevărul

Raed Arafat

Noile reguli pentru români în pandemie, explicate de Raed Arafat. Secretarul de stat a spus care este motivul pentru care magazinele se închid, de fapt, la ora 18 în anumite zone.

Raed Arafat explică de ce se închid magazinele la 18

Magazinele se închid la ora 18:00 în toate zonele în care rata de infectare depășește 4 la mia de locuitori. Măsura a fost aspru criticată de populație, dar secretarul de stat Raed Arafat a explicat de ce aceasta este una necesară în contextul actual al pandemiei de coronavirus.

Aceasta a spus că regula închiderii magazinelor a fost corelată cu cea a restricționării circulației, iar șansele ca oamenii să se întâlnească vor fi mici, fiindcă programul de muncă trebuie să fie unul decalat orar.

„La magazin toată lumea merge. Dacă le lăsăm deschise până la ora 24, lumea tot va merge. Regula magazinului a fost corelată cu regula interdicției circulației. Dacă circulația se interzice la ora 20.00, atunci cu două ore înainte magazinele se opresc ca să poată ajunge oamenii să poată ajunge acasă”, spune Raed Arafat.

Astfel, Raed Arafat a explicat că prin telemuncă și decalarea programului, oamenii pot să iasă de la muncă în ore diferite și astfel să își facă cumpărăturile la ore separate, fără ca magazinele să se aglomereze.

„Știu foarte multe companii private care încurajează telemunca. La DSU am oameni care lucrează de la distanță. Deci, și în sectorul public poate fi aplicat acest lucru, telemunca poate fi aplicată. Decalarea programului de muncă este foarte importantă, ca să nu aglomerăm mijloacele de transport public. Unii să plece la ora 16.00, alții la ora 15 să vină mai devreme, alții să plece un pic mai târziu. Cu asta evităm și aglomerarea la magazine”, a spus Raed Arafat.

Măsurile din România, unele ușoare, comparativ cu alte țări

Secretarul de stat a ținut să precizeze și că măsurile luate în țara noastră sunt unele mult mai blânde decât cele din alte țări ale lumii.

💥 Pastila Emotionala cu Psiholog Ana-Cristina Babita, invitata Psiholog Educational Irina Stanciu 💥 Subiect: rolul de parinte in viata unui om. 💥 .

„Din această cauză s-au luat unele măsuri, care nu diferă de măsurile din alte țări, ba chiar sunt mai ușoare, și care permit să controlăm situația cât de cât până când vaccinarea merge mai departe. Noi acum mergem pe ideea că încercăm să controlăm situația, dar trebuie să continue campania de vaccinare. Dacă ea merge bine, oamenii se vaccinează, vor veni și câteva milioane de doze în următoarea perioadă, poate aceste restricții vor începe să devină istorie pentru noi, să revenim încet încet la normalitate. Dar pentru asta campania de vaccinare trebuie să meargă bine și în paralel să respectăm măsurile, măcar în următoarea perioadă, să nu avem impactul care este în sectorul sanitar”, a declarat Raed Arafat

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com