De ce se pun două cruci la mormânt, una de lemn și o alta de piatră. Puțini știu ce semnifică

Înmormântarea unei persoane dragi reprezintă, cu siguranță, una dintre cele mai dureroase experiențe prin care putem trece de-a lungul vieții noastre. O multitudine de obiceiuri și de tradiții sunt legate de acest ritual, iar o parte dintre ele sunt respectate cu sfințenie, în special în zonele rurale ale țării. Iată de ce se pun două cruci la morminte, una de lemn și o alta de piatră.

a

De ce se pun două cruci la mormânt: una de lemn și o alta de piatră

Poate că v-ați întrebat care este motivul pentru care la unele morminte se regăsesc două cruci: una de lemn și o alta de piatră. Răspunsul este unul cât se poate de simplu. Potrivit istorisirilor și scrierilor biblice, Mântuitorul Iisus Hristos a fost răstignit pe o cruce din lemn, în Golgota. Așadar, crucea de lemn a devenit un simbol al creștinismului.

Cu toate acestea, ea ar trebui să fie înlocuită cu una de piatră sau de marmură pentru ca aceasta să nu fie afectată de trecerea timpului. Înlocuirea acesteia se face la aproximativ 6 luni de la decesul persoanei, însă mulți membrii ai familiei preferă să le păstreze pe ambele.

De ce se oferă prosoape la înmormântare

În general, la înmormântări se oferă prosoape celor care participă la ceremonia religioasă, dar și protului sau dascălilor care oficiază funeraliile. Motivul pentru care se oferă proasoape, conform tradiției populare: dascălii, preoții și cei care le primesc își vor aminti mereu de persoana decedată.

Nu există un nume standard de prosoape care se oferă la înmormântare, iar persoanele apropiate decedatului decid câte vor dărui. În principiu, ele se oferă persoanelor dragi și care au avut o legătură puternică cu cel care a trecut în neființă.

Atât prosoapele albe, cât și batistele albe care se dau la înmormântare sunt un simbol al luminii care călăuzește sufletul celui adormit pe calea spre veșnicie, risipind întunericul morții și apropiindu-se de Hristos, „Lumina vieții”.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com