DE CE VA FI ÎNMORMÂNTAT PETRICĂ MÂŢU STOIAN MIERCURI, DEŞI S-A STINS DE SÂMBĂTĂ? DECIZIA FAMILIEI

Durere fără margini în familia solistului Petrică Mâțu Stoian. Interpretul de muzică populară s-a stins din viață la vârsta de 61 de ani, în cursul serii de sâmbătă. Bărbatul era internat în Spitalul de Urgență Reșița, pe secția ATI, în stare gravă. Deși a murit în cursul zilei de sâmbătă, familia a decis ca acesta să fie înmormântat miercuri.

a

Petrică Mâțu Stoian a fost un interpret de muzică populară foarte îndrăgit și respectat. În urmă cu câteva zile, artistul a filmat, alături de colegii săi de breaslă, ediția care va putea fi văzută de Revelion, dar nimic nu prevestea nenorocirea. Bărbatul a ajuns de urgență la spital, după ce a acuzat stări de rău și începuse să tușească cu sânge. Potrivit medicilor, bărbatul suferea de bronhopneumonie post COVID şi cu stare septică. De câteva zile, artistul se afla în tratament post-COVID la o clinică privată din Caraș-Severin. Petrică Mâțu Stoian era imunizat cu ambele doze de vaccin împotriva noului coronavirus.

De ce va fi înmormântat Petrică Măţu Stoian miercuri, deşi s-a stins de sâmbătă?

Deși s-a stins din viață în cursul serii de sâmbătă, în jurul orei 21:00, interpretul de muzică populară va fi înmormântat în cursul zilei de miercuri, fiind decizia familiei. Având în vedere faptul că bărbatul a murit în weekend, familia poate ridica trupul neînsuflețit abia în cursul zilei de luni, de la morgă.

Potrivit tradiției, înainte de înmormântare, perioada de trei zile reprezintă priveghiul în care oamenii dragi își iau „rămas bun” de la cel trecut în neființă. De asemenea, așa cum se arată și în riturile de înmormântare, se aprind lumânări, se roagă pentru iertarea păcatelor, se oferă mici pomene. Până în ziua înmormântării, tradiția arată că preotul vine acasă la persoana decedată și oficiază ”slujba Stâlpinlor” – o rugăciune scurtă care, alături de citirea din Sfintele Evanghelii, este pentru suflet.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com