AD

ACTUALITATE

Decizie istorică în Uniunea Europeană. Mașinile pe benzină sau motorină, interzise din 2035

todayiunie 29, 2022 2

Background
share close
AD
AD

Cele 27 state membre ale Uniunii Europene au decis să aprobe proiectul Comisiei Europene de a reduce la zero emisiile de CO2 la mașinile noi din Europa, începând cu 2035.

Decizie istorica in Uniunea Europeana Masinile pe benzina sau motorina interzise din 2035

Mașinile clasice nu vor mai fi produse începând cu 2035. Foto: Hepta

Concret, din acel an pe străzi vor circula motoare 100% electrice, alături de mașini clasice produse înainte de 2035, pentru că producția mașinilor care funcționează pe benzină sau motorină va fi oprită.

Mașinile clasice, interzise din 2035

Potrivit Stirileprotv, această decizie înseamnă oprirea de facto a producției vehiculelor clasice, începând cu 2035. Europa are ca obiectiv climatic atingerea neutralității carbonului până în 2050.

Germania și Italia au cerut, totuși, să fie luată în considerare acceptarea unor tehnologii alternative, cum ar fi combustibilii sintetici sau motoarele hibride reîncărcabile. Asta, în condițiile în care aceste tehnologii vor face posibilă atingerea obiectivului, de eliminare completă a emisiilor de gaze cu efect de seră de către mașini.

Miniștrii mediului din Uniunea Europeană s-au reunit la Luxemburg și au aprobat prelungirea cu cinci ani a scutirii de obligațiile de CO2 acordată unor producători de lux sau de ”nișă”, care produc mai puțin de 10.000 de vehicule pe an, până la finele lui 2035. Clauza este numită ”amendamentul Ferrari” și vizează mărcile de lux, după cum îi spune și numele.

Noile legi vor fi o adevărată provocare pentru producătorii de mașini, care vor opri definitiv producția mașinilor clasice și vor trece toți pe automobile electrice.

“Aceasta este o mare provocare pentru industria noastră de automobile”, a transmis ministrul francez pentru tranziţie ecologică, Agnes Pannier-Runacher.

Totuși, remarcă Pannier-Runacher, în condițiile în care China și SUA au o viziune similară cu UE și vor miza exclusiv pe motoare electrice în viitor, piața auto din Europa trebuie să se adapteze nevoilor viitorului. ”Aceste decizii vor permite o tranziţie planificată”, a completat ministrul.

SUA și China au anunțat, la rândul lor, că producția mașinilor clasice pe benzină sau motorină va fi interzisă din 2035, astfel că viitorul va aparține în exclusivitate mașinilor electrice.

Sursa: https://www.fanatik.ro/

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com