Decizie pentru cei cu mașini mai vechi de 15 ani! Intră în vigoare în toată România

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că va modifica programul Rabla 2023. Astfel, românii care vor să îşi cumpere o maşină nouă vor primi mai mulţi bani.

a

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că programul Rabla 2023 va fi modificat. Cea mai imporantă modificare a programului face referire la prima de casare, care creşte la 7.000 de lei.

Astfel, românii care vor să îşi cumpere o maşină nouă vor primi mai mulţi bani prin programul Rabla 2023 dacă oferă spre casare o maşină mai veche de 15 ani.

Prima de casare va crește la 7000 de lei prin programul Rabla Clasic

Prin modificare programului, prima de casare prin programul Rabla Clasic va creşte la 7.000 de lei. Mai mult, românii au posibiltatea să caseze două maşini şi să primească un voucher în valoare de 10.000 de lei.

De asemenea, vor fi modificări și la programul Rabla Plus. Românii care vor să achiziţioneze o maşină electrică nouă trebuie să aleagă un model care nu costă mai mult de 75.000 de euro cu TVA inclus.

Prima de casare rămâne aceeaşi. Așadar, aceasta se va ridica la 51.000 de lei pentru o maşină casată şi până la 54.000 de lei pentru două maşini casate.

La începutul lunii februarie, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a anunțat că bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) va fi de 10 miliarde de lei în acest an, adică dublu faţă de buget alocat în 2022. Așadar, vor fi mai mulţi bani pentru Programul Rabla.

„Față de anul trecut, am dublat bugetul AFM! Știm că lucrăm bine când un număr cât mai mare de cetățeni se bucură de programele AFM, sistemul nu se prăbușește, bugetul aprobat nu se epuizează repede, procesăm toate dosarele la timp și începem programele aprobate.

Am promis că vom reforma Administrația Fondului pentru Mediu când am preluat conducerea Ministerului Mediului. Am început procesul, anul acesta vom descentraliza programul local de casare a mașinilor vechi.

Dar știm foarte bine că reformele nu sunt suficiente, că trebuie mărit bugetul pentru ca tot mai multe persoane să devină beneficiare ale acestor programe. În acest an, bugetul AFM este dublu față de anul trecut: 10 miliarde de lei față de 5 miliarde de lei cât era în 2022.”, a scris, la începutul lunii februarie, Tanczos Barna pe pagina sa de Facebook.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com