Decizii de ultimă oră ale Guvernului: Transport gratuit pentru elevi și zile libere pentru părinți până în iunie

Liberalii au transmis joi, în cadrul unei conferințe de presă, măsurile care vor fi luate după declararea stării de alertă. Măsurile anunțate de aceștia vizează domenioul muncii, educației, dar și sănătatea.

Astfel, Raluca Turcan a anunțat mai multe măsuri stabilite de liberali. În ceea ce privește protecția socială, s-a luat decizia să fie prelungit șomajul tehnic până la 1 iunie 2020. Este vorba despre angajații cu contracte individuale, dar și de cei care fac parte din alte categorii.

Părinții vor primi zile libere pentru a putea sta cu copiii până la data de 12 iunie, iar acordarea drepturiloe de asistență socială se prelungește până pe 31 mai.

Măsurile luate în sistemul medical de liberali

În ceea ce privește sistemul medical, au fost luate măsuri pentru cei afectați de COVID-19.

În domeniul sănătății se vor alocă sume suplimentare pentru decontarea concediilor medicală persoanelor aflate în carantină și a persoanelor infectate cu Covid. Serviciile medicale se acordă tuturor persoanelor de pe teritoriul României. În plus, serviciile medicale se vor deconta la nivelul activității efectiv realizate. În situație de creștere a numărului de spitalizări, dacă va fi nevoie să suplimentăm aceste sume, atunci avem cadru legal pentru a le suplimenta”, a explicat Raluca Turcan.

Tranport gratuit pentru elevi

Totodată, o măsură importantă anunțată de Raluca Turcan, de această dată în ceea ce privește educația, este faptul că elevii vor avea gratuitatea la transportul în comun.

Transportul gratuit pentru elevi. Azi am decis că operatorii de transort să asigure transportul gratuit al elevilor. Sute de mii de copii care până acum erau văduviți de un drept fundamente, de educație, au primit o mâna de ajutor din partea guvernului Orban”, a explicat Raluca Turcan.

În ceea ce privește domeniul cultural, Raluca Turcan a vorbit despre posibilitatea unui comparator de a refolosi biletele ce au fost deja cumpărate înainte de pandemie.

.

„Industria de spectacole a fost grav zdruncinata. Am instituit posibilitatea refolosirii biletelor deja cumparate. Daca pe parcusul unui an de zile aceste bilete nu au fost folosite atunci se vor returna banii”, a declarant aceasta.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com