Demisii în masă la spitalul din Orăștie: un medic, cinci asistente și cinci infirmiere

Situație fără precedent șa secția ATI a spitalului din Orștie: un medic, cinci asistente și cinci infirmiere și-au dat demisia pentru că le este teamă că se vor îmbolnăvi de coronavirus. Managerul spitalului s-a declarat a fi stupefiat de această decizie a cadrelor medicale.

a

Demisii în masă la spitalul din Orăștie: un medic, cinci asistente și cinci infirmiere

Se pare că toate cadrele medicale au decis să plece pur și simplu și să lase toți pacienții în grija unei singure asistente. Aceștia au motivat că le este frică că se vor îmbolnăvi de coronavirus, în condițiile în care în spitalul din Orăștie nu este niciun pacient confirmat cu COVID-19, acesta fiind un spital suport.

Grațiela Achim, managerul Spitalul Muncipal Orăștie: Sunt stupefiată! Se simt amenințate, în pericol, că pot deveni victime colaterale ale acestui virus. Este un calvar! Nu o să fie activitate pe terapie intensivă, în dimineața asta noi, culmea, chiar în dimineața asta, aveam întâlnire cu un alt medic pe care voiam să-l luam în cadrul spitalului. Doamna a decis să vină la noi, va fi incadrată, dar își va putea începe activitatea doar după Paști.”

Prefectul județului Hunedoara este depășit de situație, iar asta se poate observa din declarațiile sale pentru Digi24.

Vasilică Potecă, prefectul județului Hunedoara: „Cu chiu, cu vai am dat de managerul de la Orăștie și mi-a adus la cunoștință că cinci infirmiere, cinci asistenți medicali și medicul de pe secția de ATI s-au ridicat și au plecat spunând că le este frică să mai facă meseria de medic, să-și mai slujească pacienții. Am întrebat despre motiv. Este lipsa echipamentelor? Mi s-a spus că nu. Acum sunt în drum spre Orăștie. Au acolo tot ce le trebuie, dar au spus că le este frică de acest coronavirus și că dacă vor lucra acolo vor muri. Aceasta este explicația care mi-a fost dată. În spital nu sunt internate persoane infectate cu Covid-19.

sursa: huff.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com