Demisii pe capete în spitalele din țară. Tot mai multe cadre medicale părăsesc sistemul

Zeci de cadre medicale își dau demisia din spitale, acuzând lipsa de materiale de protecție și a procedurilor care să îi ferească de infecția cu coronavirus.

La Arad, opt doctori de la Unitatea de primiri urgențe, cer să iasă la pensie, în vreme ce rezidenții au reclamat că au primit materiale de protecție numai după ce au făcut scandal. Și la Timișoara și Brașov, 23 de cadre medicale au demisionat.

Oamenii spun că sunt trimiși să lupte cu virusul cu mâinile goale. Preşedintele Klaus Iohannis, face însă un apel la personalul din spitale, să nu abandoneze lupta.

Zece rezidenţi i-au cerut în urmă cu câteva zile şefului Direcţiei de Sănătate Publică din Arad, Constantin Cătană, echipamente de protecţie. Erau trimişi să-i trieze în vamă cu Ungaria pe românii veniţi din străinătate.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, toţi directorii de direcţii sanitare au fost instruiţi, inclusiv Constantin Cătană, ca să le arate la rândul lor cadrelor medicale cum să poarte costumele de protecţie.

Spitalul Judeţean din Arad stă pe un butoi cu pulbere. Mai mulţi medici sunt infectaţi cu coronavirus, iar opt dintre cei care lucrau în secţia de primiri urgenta şi-au arătat intenţia de a ieşi la pensie. 83 de cadre medicale au intrat în concediu din 23 martie, astfel că şefii spitalului cauta să angajeze personal pe perioadă limitată.

.

Şi la Spitalul CFR din Timişoara 13 cadre medicale au demisionat reclamând lipsa echipamentului de protecţie.

Asistentele şi infirmierele care au demisionat spun că le este teamă să nu se îmbolnăvească de coronavirus. Potrivit planului alb spitalul din spatele meu va prelua pacienţii pozitivi în cazul în care Spitalul de Boli Infecţioase nu va mai avea capacitate.

La Spitalul din Dorohoi, transformat în centru COVID cadrele medicale au protestat în această dimineaţă împotriva acestei măsuri.

10 demisii s-au înregistrat azi şi la Spitalul de Neurologie şi Psihiatrie din Braşov. Medicii, asistentele şi infirmierele spun că se tem de expunerea la infecţia cu coronavirus şi nu au pregătire medicală ca să trateze pacienţi infecţioşi.

Klaus Iohannis, președintele României: ,,Ştim că vă este greu, dar voi sunteţi în prima linie. Noi toţi românii ne uităm la voi cu speranţă, cu încredere, sunteţi linia de apărare a populaţiei împotriva aceste epidemii. Ştiu că nu este simplu şi ştim cu toţii că din păcate vor veni zile şi mai grele, dar avem încredere în voi, iar noi vom face tot ce este necesar pentru a vă asigura materialele de care aveţi nevoie.”

Sursa: stirileprotv.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com