Despre iubire – Iată 10 lucruri pe care copiii noștri trebuie să le știe

Fiind mici, copiii noștri află din basme și din povești ce este dragostea însă ei ar trebui să știe că dragostea nu implică mereu cavaleri în armuri strălucitoare și că ea este pură și trebuie manifestată doar spre persoanele cu adevărat importante din viața noastră.

a

Iată câteva lucruri importante pe care copiii noștri trebuie să le știe despre iubire

Abuzul nu este iubire

Când copiii tăi vin acasă plângând că sunt tachinați de alți copii, nu-i spune că este posibil să fie un semn de iubire, nu-i spune că ala își manifestă ei sentimentele. Lăsându-ți copilul să creadă acest lucru, îl vei învăța că abuzul este un semn de iubire și acest lucru nu este sănătos.

Învață să iubești și să fii și iubit

Atunci când copiii noștri sunt mici, ne bucurăm când îi vedem cât de tare ne iubesc și cât de mult își doresc să stea pe lângă noi. Ne bucurăm că putem să-i arătăm și noi cât de mult îi iubim. Cu toate acestea, trebuie să-i învățăm și pe ei să împartă această iubire și, mai târziu, să o primim și noi.

Iubirea celorlalți nu înseamnă că trebuie să te iubești mai puțin pe tine însuți

Copiii tăi trebuie să știe că chiar dacă iubesc pe cineva, nu ar trebui să se jertfească pentru cei dragi.

Desigur, compromisul este un lucru important în orice relație, însă nu ar trebui să se iubească pe ei înșiși mai puțin doar pentru a iubi pe altcineva. Copiii tind să învețe acest lucru din relația părinților lor.

Respectul este crucial în dragoste

Copiii ar trebui să știe că respectul și dragostea merg mână-n mână. Trebuie să câștige respectul celorlalți și trebuie să ofere respect. Trebuie să știe că merită respect și că dragostea fără respect poate fi toxică.

Iubirea de sine este cel mai important fel de iubire

Cei mici trebuie să știe diferența dintre a fi egoist și a se iubi pe sine. Trebuie învățați să nu-i calce pe alții pentru propriul lor beneficiu, dar trebuie să știe și să se accepte așa cum sunt. Copiii trebuie învățați că nu ar trebui să se schimbe pentru a se încadra într-o matriță sau pentru a fi iubiți de cineva.

Uneori, iubirea nu durează pentru totdeauna

Din cauza comediilor romantice, cei mici cred că iubirea durează o viață. Adevărul este alta: iubirea este trecătoare și uneori este mai bine să închei o relație și să mergi mai departe. Cei mici trebuie să înțeleagă că toate momentele petrecute alături de o persoană iubită nu au fost o pierdere, ci lecții pentru o experiență mai bună în viitor.

Iubirea de lungă durată necesită efort

Ei mici trebuie să învețe și acest lucru: pentru ca ceva atât de fragil precum dragostea să dureze, trebuie să depună efort. Dacă persoana iubită merită și este dispus să depună la fel de mult efort, atunci dragostea de lungă durată nu este imposibilă.

Uneori, iubirea nu este împărtășită

Cei mici trebuie să învețe că nu toată lumea le va oferi ceea ce-ți doresc sau au nevoie. Chiar dacă la început pare totul perfect, este posibil ca iubirea să nu fie reciprocă. Învățând-i acest lucru din timp, dacă o să se lovească de astfel de probleme nu o să sufere atât de mult.

Dragostea ar trebui să te facă o persoană mai bună

Deoarece există multe tipuri de iubire, copiii trebuie să înțeleagă că merită o iubire care-i transformă într-o persoană mai bună. Trebuie să știe că iubirea ar trebui să-i încurajeze să aibă un viitor mai luminos.

Iubirea nu este mereu roz

Spre deosebire de ceea ce scrie în basme, iubirea nu este întotdeauna roz și copiii trebuie să fie pregătiți pentru partea mai puțin frumoasă a iubirii: când încrederea este pusă sub semnul întrebării, când sunt răniți. Trebuie să știe că iubirea din basme nu seamănă cu iubirea din viața reală.

Sursa: livetrending.ro

Sursa: https://tonypoptamas.eu/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com