Dezastru pentru românii cu rate! Ratele cresc din nou

Creditele la bancă au devenit un adevărat coșmar în România, după ce dobânzile au crescut alarmant, iar românii au fost nevoiți să plătească o mulțime de bani în plus. După o perioadă favorabilă din toate punctele de vedere, se pare că băncile au transis vești proaste din nou. Dezastrul le întâmplă pentru cei care au trecut la IRCC.

a

Românii trec de la o stare la alta după anunțurile făcute de băncile din România. Cei care au credite și plătesc rate lunar, vor fi dezamăgiți să afle această veste, care îi va lăsa cu multe semne de întrebare. Iată ce se va întâmpla cu cei care au trecut la IRCC, deoarece se anunță un adevărat dezastru.

Vestea momentului pentru românii cu rate la bancă

Băncile au revenit cu o veste șoc pentru mulți români, iar ceea ce sperau să nu se întâmple, se pare că urmează să devină realitate. Analiștii au anunțat vești proaste pentru sfârșitul acestei luni, când va fi actualizat indicele de referință pentru creditele consumatorilor, respectiv cele care stabilesc valoarea dobânzii de către client.

După ce va fi actualizată, se pare că există șanse ca indicele IRCC să se apropie de ROBOR și este posibil chiar să îi depășească valoarea, potrivit lui Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, potrivit Antena 3 CNN. În ceea ce privește ratele la casă, creditele începând cu anul 2019 ar putea fi mai scumpe, după ce indicele ar putea să ajungă la 6%.

Majorarea este triplă
Această majorare a indicelui ar putea să fie o adevărată problemă pentru majoritatea oamenilor cu credite la casă. În anul 2022, indicele era de doar 2%, iar acest lucru arată că IRCC a crescut cu 4% în doar un an.

De exemplu, ratele românilor cresc chiar și cu 800 lei, dacă ne raportăm la un credit de 250.000 lei, pe o perioadă de 20 de ani. Așadar, BNR i-a anunțat pe clienți că IRCC ar putea să treacă de ROBOR.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com