Din ce moment pacienții cu coronavirus nu mai pot răspândi infecția. Anunțul cercetătorilor germani

Oamenii de știință din Germania anunță că au descoperit din ce moment pacienții infectați cu coronavirus nu mai pot răspândi boala, putând fi astfel externați.

Care este momentul din care bolnavii COVID-19 nu mai pot transmite infecția

În urma studierii unui grup de pacienți cu coronavirus din Germania, oamenii de știință au descoperit momentul din care aceștia nu mai pot răspândi infecția, stabilind cu exactitate momentul în care pot fi trimiși acasă, informează Mediafax.

Rezultatele la care au ajuns cercetătorii germani îi vor ajuta în viitor pe medici să dispună externarea pacienților cu COVID-19, pentru a elibera paturile din spitale pentru tratarea unor alte cazuri.

Clinicile Charite din Berlin şi Schwabing din Munchen, dar şi Institutul de Microbiologie al Armatei germane au anunţat, prin intermediul unui comunicat comun, că pacienţii nu mai sunt contagioşi din momentul în care probele recoltate prezintă mai puţin de 100.000 de copii virale.

Studiul cercetătorilor germani arată că, dacă încărcătura virală din faringe scade considerabil după o săptămână, cea din plămâni scade mai greu.

Pacienții cu coronavirus, trimiși acasă după o anumită schemă

Astfel, cu toate că la opt zile de la apariţia primelor simptome cercetătorii nu au mai putut izola particule infecţioase în corpurile pacienţilor, aceștia au putut încă detecta copii virale în plămâni şi faringe.

„Încărcătura virală mare din faringe care apare imediat după primele simptome arată că pacienţii cu COVID-19 pot transmite boala imediat, posibil chiar înainte ca ei să realizeze că sunt bolnavi”, a declarat Roman Wölfel, directorul Institutului de Microbiologie al Armatei, unul dintre autorii studiului.

În plus, Wölfel afirmă că în funcție de această încărcătură din faringe, specialiștii își pot da seama de momentul în care pacienții cu coronavirus nu mai pot răspândi infecția mai departe.

„În acelaşi timp, capacitatea pacienţilor cu COVID-19 de a transmite boala pare să depindă de încărcătura virală din faringe sau din plămâni.

Acesta este un factor important când se ia decizia de externare a pacientului înainte de termen, în cazul în care există o criză de paturi”, a mai spus cercetătorul german..

Așadar, specialiștii germani estimează că pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 ar putea fi trimiși acasă, dar plasați în carantină, dacă la zece zile de la îmbolnăvire prezintă mai puţin de 100.000 de copii virale.

În plus, o altă descoperire a cercetătorilor din Germania vizează multiplicarea virusului. Astfel, se pare că noul coronavirus se multiplică, cel mai probabil, în tractul gastrointestinal, cu toate că nu a fost posibilă detectarea COVID-19 în materiile fecale ale pacienţilor.

Sursa: fanatik.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com