Dispecer 112, atitudine neglijantă față de o mamă care a reclamat dispariția fiicei sale: ”Nu o caută nimeni!”. Medicul Monica Pop cere demisia dispecerului

În România au avut loc mai multe scandaluri din cauza atitudinii deplorabile a dispecerilor de la Poliție sau Ambulanță. Încă de la cazul Caracal au început problemele, când responsabilii au gestionat greșit situația, iar de atunci au fost înregistrate și alte nereguli. De curând, la Galați, o mamă a cerut ajutor pentru că fiica sa dispăruse, dar dispecerul i-a spus femeii că, dacă fiica sa se ascunde, nu o caută nimeni, nici măcar poliția.

Scandal la gestionarea apelurilor

Un dispecer din Galați a avut o atitudine ironică și nepăsătoare față de o mamă care cerea ajutor disperată. Femeia a sunat la 112 pentru a anunța că fiica sa de 16 ani, care are probleme grave de sănătate și fusese externată de la secția de Psihiatrie, dispăruse de câteva ore și era de negăsit. Mai mult, minora avea tot felul de ieșiri din cauza bolii de care suferea, ieșiri care erau de necontrolat.

Femeia spune că a fost repezită de angajata Ambulanţei, în timp ce cerea ajutor şi încerca să îi explice că fata ei are nevoie de ajutor, mai ales că are probleme și este de necontrolat de cele mai multe ori. Discuţia halucinantă a fost înregistrată şi, ulterior, făcută publică de mama fetei.

Dispecerul care ar fi trebuit să acționeze rapid, având în vedere gravitatea situației, a spus, însă, că nimeni nu o s-o caute pe fată dacă s-a ascuns și i-a sugerat mamei să aștepte să se întoarcă.

Mama fetei: Bună seara. I-am pierdut urma în zona restaurantului Alex.

Dispecer ambulanță Galați: E, dacă i-ați pierdut urma, doamnă, când o găsiți, este liniștită și vrea să meargă la spital, reveniți la 112. Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul.

Mama fetei: Da, dar nu este și Poliția pe fir? Că nu înțeleg.

Dispecer ambulanță Galați: Poliția nu este în acest moment pe fir. Dar nici Poliția nu aleargă după ea. Dacă ea este fugită și n-o vede nimeni, unde s-o caute Poliția, doamnă?

Monica Pop cere demisia dispecerului

Cazul din Galați a ajuns celebru în toată țara și mama fetei cu probleme speră că se va face dreptate, având în vedere că ar fi putut fi o tragedie și nu era prima care avea loc din cauza celor de la dispecerat. Mulți compară situația de acum cu cea de la Caracal, când dispecerul a fost la fel de indignat și nepăsător.

Medicul Monica Pop s-a declarat dezamăgită şi revoltată de atitudinea dispecerului de la 112 din Galați şi a catalogat gestul său ca fiind inuman, pentru că un om normal ar fi înțeles cât de gravă este situația și ar fi acționat prompt, așa cum este normal.

💥 Pastila Emotionala cu Psiholog Ana-Cristina Babita, invitata Psiholog Educational Irina Stanciu 💥 Subiect: rolul de parinte in viata unui om. 💥 .

“Au murit fetele alea de la Caracal, sau aşa se bănuiește, pentru că o astfel de persoană nu s-a descurcat și nu a știut să rezolve problema să trimită un echipaj acolo cum ar fi trebuit. Nu trebuie să se mai întâmple niciodată aşa ceva.

Această doamnă merită pedepsită drastic, iar dacă are puțină conștiință să se ducă singură să își depună demisia. Să plece de acolo și să meargă să lucreze într-un loc unde nu e cu oameni, că așa ceva nu se poate”, a spus medicul Monica Pop.

Monica Pop spune că ar fi normal ca dispecerul să își dea demisia. Mai mult, atrage atenția asupra faptului că personalul care lucrează în astfel de instituții ar trebui ales cu mare grijă și instruit cu atenție, astfel încât să își facă bine meseria.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com